ЯТПП

Начало Мрежата

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
МРЕЖАТА ПДФ Печат Е-мейл


От 2008 година Ямболска търговско- промишлена палата е част от мрежата “Enterprise Europe Network” в рамките на национален консорциум с още 12 организации от България.

Мрежата включва почти 600 организации и около 4000 опитни професионалисти от над 50 държави в целия свят. Тя функционира в 28-те страни-членки на ЕС, в страните кандидатки – Турция и Македония, в страните на Европейското икономическо пространство - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, както и Армения, Израел и Швейцария, както и в други държави от целия свят.  Ямболска търговско- промишлена палата е регионален център за областите Ямбол, Сливен и Бургас.
• Целта на новата европейска мрежа ENTERPRISE EUROPE NETWORK е да подпомага малките и средни предприятия да развият своя иновативен потенциал и да разбират по-добре политиките на Европейската комисия, насочени към бизнеса;
• Инициативата за създаването на мрежата е на Генерална дирекция “Предприятия и индустрия” на Европейската комисия;
• Мрежата включва над 600 контактни точки и близо 4000 души-експерти от търговско-промишлени палати, изследователски институти, агенции за регионално развитие, бизнес центрове и др.
• Мрежата подпомага бизнеса при търсенето на партньори, разработването на европейски проекти, европейско законодателство, бизнес планиране, технологичен одит и иновации;
• В България мрежата обединява дейността на досегашния Европейски иновационен център – България (www.irc.bg), функциониращ от 1997 г., и осемте Евро Инфо Центъра (http://www.eic.bcci.bg/bg), създадени през 1999 г.