ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
290762
TodayToday146
YesterdayYesterday140
This WeekThis Week424
This MonthThis Month2588
All DaysAll Days290762

Европа Директно

БИЗНЕС ДИАГОНАЛ – БЪЛГАРИЯ – ПОРТУГАЛИЯ

Споразумение за бизнес сътрудничество между Ямболската търговско – промишлена палата и Асоциацията на работодателите в гр. Мангуалде, Р. Португалия подписаха председателите на сдруженията Стойчо Стойчев и Жозе Рибейро. Гарант при подписването на споразумението стана кмета на Община Мангуалде – Жоао Азиведо.

продължава>

 

Комисията одобрява подпомагането на проекти за обновяване на градската среда в Гърция и България

Европейската комисия одобри, съгласно правилата на ЕС за държавната помощ, гръцка и българска схема за подпомагане на проекти за обновяване на градската среда чрез инициативата „Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските райони“ (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas — JESSICA).

продължава>

 

Комисията приема пътна карта за реформа на агенциите

Комисията прие пътна карта, която ще спомогне за постигане на по-голяма ефективност и отчетност, по-голяма последователност и прозрачност и по-балансирано управление на децентрализираните агенции на ЕС. Документът е материализация на „Общия подход” — първото по рода си политическо споразумение относно агенциите на ЕС, постигнато от Комисията, Съвета и Европейския парламент през юли 2012 г. след три години анализ и преговори.

продължава>

 

Влизат в сила разпоредбите на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния сектор

Съгласно новите разпоредби, които влизат в сила , застрахователите в Европа ще трябва да прилагат за жените и мъжете еднакви цени за еднакви застрахователни продукти, без значение от пола. Това означава, че цените на застраховките биха могли да се покачат или да паднат в краткосрочен план за някои категории клиенти, като вероятно ще се изравнят с течение на времето.

продължава>

 

Комисията се допитва до обществеността по въпроса за неконвенционалните изкопаеми горива в Европа (като шистовия газ)

Европейската комисия провежда обществена консултация относно бъдещето на европейския добив на неконвенционални изкопаеми горива, например на шистов газ.Всички заинтересовани лица, организации и публични органи се приканват да споделят своите гледни точки относно възможностите и предизвикателствата, които съпътстват разработването на подобни проекти, както и относно най-добрите начини за справяне с набелязаните трудности.Крайният срок за представяне на становища е 20 март 2013 г. Консултацията е достъпна на всички 23 официални езика в ЕС.

продължава>

 

Тютюневи изделия: Към по-голям формат на предупрежденията относно здравето и забрана на силните овкусители

След дългогодишна подготовка Европейската комисия прие предложението за преразглеждане на Директивата за тютюневите изделия. Предложеният законодателен акт включва нови и подсилени разпоредби относно производството, представянето и продажбата на тютюневите изделия. По-конкретно в предложението се предвижда забрана на цигарите, тютюна за ръчно свиване на цигари и бездимните тютюневи изделия, които са с характерен вкус, и задължително използване върху цигарите и тютюна за ръчно свиване на цигари на предупреждения относно здравето под формата на големи снимки. 

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 9 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер