ЯТПП

Начало Събития

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
СЪБИТИЯ
Биляна Раева и Соломон Паси посетиха офиса на Палатата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 07 Юни 2009 14:33

Кандидатите за депутати в Европейския парламент – Биляна Раева, Соломон Паси заедно със зам.-областния управител на Ямбол - Цветан Съйков посетиха Ямболска търговско-промишлена палата и Информационен център Европа Директно. Гостите бяха приети от Председателя на УС на ЯТПП Стойчо Стойчев и екипа на Центъра Европа Директно. По време на посещението бяха представени приоритетите в дейностите на Палатата, активността на Информационните u центрове

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Министър Калфин посети Ямболска търговско-промишлена палата и Информационен център Европа Директно ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 07 Юни 2009 14:29

На 1 юни 2009 г. в гр. Ямбол, министър Калфин посети Ямболска търговско-промишлена палата и Информационен център Европа Директно. Той бе радушно приет от Председателя на УС на ЯТПП Стойчо Стойчев и екипа на Центъра. По време на посещението бяха представени дейностите на Информационния център

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Празник в центъра на Ямбол - Деня на Европа ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 09 Май 2009 07:07

На 8 май Информационен център Европа Директно – Ямбол, Ямболска търговско-промишлена палата организира комплекс от мероприятия, посветени на Деня на Европа – 9 май.
Прекрасният майски ден, яркото слънце и усмихнатото небе бяха чудесен фон за концерта-викторина "Нашата Европа" и рисунката на асфалт на тема "Аз и Европа", които се проведоха на централния площад на град Ямбол. В тях участваха над 150 деца от Училище „Проф. Нойков” от Ямбол.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Чрез инфоцентъра Европа директно – Ямбол, Ямболската търговско-промишлена палата за пореден път свързва региона с Европа ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 09:14

Ямболската търговско-промишлена палата стана част от европейската информационна мрежа Europe Direct. Европейският информационен център в Палатата беше официално открит на 19.02.2009 г. от европейския комисар Меглена Кунева.
Центърът е създаден по проект на ЯТПП, финансиран от Европейската комисия. Той е част от информационната мрежа Европа Директно, чиято основна цел е хората да получават знания, съвети и

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Еврокомисар Меглена Кунева откри Информационен Център Европа Директно В Ямбол ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 09:10

На 19.02.2009 г. Комисар Меглена Кунева откри информационен център Европа Директно в Ямболска търговско-промишлена палата. В събитието участваха деца от детски градини и училища, представители на неправителствени организации, читалища и всички медии от региона, много граждани.  На откриването присъстваха всички кметове на общини от Ямболска област, областния управител Николай Пенев, народния представител Минчо Спасов, Ръководителя на Представителството на Европейската Комисия в България Зинаида Златанова и други официални лица.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Еврокомисар Меглена Кунева ще бъде официален гост на тържественото откриване на Информационен Център Европа Директно – Ямбол ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:29
От началото на 2009 г. Ямболската търговска-промишлена палата  стана приемна структура на още един европейски център в гр. Ямбол - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЕВРОПА ДИРЕКТНО – Ямбол. Центърът е част от информационната мрежа Европа Директно, обхващаща близо 500 информационни центрове в Европейския съюз. Дейността на мрежата “Европа Директно” е насочена към най-широк кръг от граждани на Европейския съюз. Целта на информационната мрежа е да помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз, да съдейства за засилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция чрез организиране на събития и дискусии и да предоставя възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.
LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Председателят на Европейския парламент откри информационната мрежа Европа директно ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:24

На 12 февруари 2009 г. в Брюксел беше дадено началото на второ поколение общоевропейска мрежа от информационни центрове Европа Директно за периода 2009-2012 г. Новата мрежа ще разшири възможностите за гражданите да получават практическа информация и съвети относно упражняването на права в Европейския съюз. Центровете „Европа Директно” ще дават обратна информация от гражданите за институциите на ЕС и активно ще насърчават дебатите на местно и регионално ниво по теми, свързани с ЕС.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ЛИЦЕНЗИЯ № 200812576, ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:15
ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ КЪМ ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ЛИЦЕНЗИЯ № 200812576,
издадена на Център за професионално обучение към СНЦ “ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-
ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА”, гр. Ямбол, на основание чл. 22, ал. 6 от Закона за
професионалното образование и обучение (ЗПОО) с решение на Управителния съвет на
Националната агенция за професионално образование и обучение (протокол №
06/16.04.2008 г.).
LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ЗАПОЧВА 2009 Г. С ОБУЧЕНИЕ НА 20 СЛУЖИТЕЛИ НА МИКРО- И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:14
И през 2009 г. Ямболската търговско-промишлена палата продължава изпълнението на своя проект “Обучение за интернационализация на малкия бизнес от Област Ямбол” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.
На 9.01.2009 г. /петък/ в зала 403 на ТО на НТС, гр. Ямбол своето обучение по ключови умения в бизнеса ще започнат 20 служители от микро- и малки предприятия от област Ямбол. В продължение на 4 месеца те ще бъдат запознавани с темите, включени в четири модула и насочени към придобиване на знания и умения за:
Достъп до международни пазари;
Продължение...
 
20 СЛУЖИТЕЛИ НА ЯМБОЛСКИ ФИРМИ ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ ЗА ЗАВЪРШЕНО ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ НА ЯМБОЛСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:12
В края на декември 2008 г., Председателят на УС на ЯТПП г-н Стойчо Стойчев връчи първите сертификати на 20 представители на фирми, които успешно приключиха “Обучение за интернационализация на малкия бизнес от Област Ямбол”.
В продължение на четири месеца те бяха обучавани по теми, свързани с международното бизнес сътрудничество, бизнес комуникациите, използването на информационните и комуникационни технологии в бизнеса и разработването на проекти по програми на ЕС.
Продължение...
 
ТРАНС-ГРАНИЧНОТО СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 08:06

С грандиозно откриване на Културно-информационен център "Екмекизад Ахметпаша карвансарай"  в Одрин, успешно приключи двугодишен проект по програма ФАР "Трансгранично сътрудничество" между Р Турция и Р България.
На 20.11.2008 г. точно в 15 часа, в гр. Одрин с грандиозно тържество бе открит културно-информационен център „Екмекчизад Ахметпаша Кервансарай” - най-крупният до сега обект, реализиран чрез програмите за транс-гранично сътрудничество по програма ФАР между Р Турция и Р България.

Продължение...
 
РЕЗУЛТАТИ И ПОСТИЖЕНИЯ ОТ РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 07:07

РЕЗУЛТАТИ И ПОСТИЖЕНИЯ ОТ РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТ
BG 2005/017-453.02.01.01-11 „Е-ФЕРМЕР – новите технологии в подкрепа на селското стопанство в транс-граничния регион”
на Ямболска търговско-промишлена палата
Програма ФАР “Трансгранично сътрудничество България-Турция 2005”, Съвместен фонд за малки проекти

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕКСПЕРТИ ЩЕ РАЗЯСНЯВАТ МЕХАНИЗМИТЕ И ПРАКТИКИТЕ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ДИАЛОГА МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ И СТРУКТУРИТЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ПО ВРЕМЕ НА ДВУДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 06:45
На 6 и 7 ноември 2008 г. в конферентната зала на хотел “Тунджа” в гр. Ямбол ще се проведе обучителен семинар на тема “Механизми и практики, използвани в диалога между институции и СГО – омбудсман, медиация, арбитраж, полезни практики и начини за провеждане на консултации със СГО”. За участие са поканени представители на НПО и структурите на гражданското общество в Ямболски регион. Участниците в семинара ще бъдат запознати с механизмите и практиките, използвани в диалога между институции и структурите на гражданското общество:
Продължение...
 
Съобщение по проект „ЕДЕН СТРАНДЖА: Икономическо развитие на Странджа – Йълдъз чрез подкрепа за екологичен агробизнес и съхранение на природата” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 25 Април 2009 11:17

ПРОЕКТ “ЕДЕН-СТРАНДЖА…”: БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ В ТУРЦИЯ ЗА ОБМЕН НА ОПИТ

Ямболска търговско-промишлена палата в партньорство с Община Болярово и Търговска борса – Къркларели, Турция, изпълнява проект „ЕДЕН СТРАНДЖА: Икономическо развитие на Странджа – Йълдъз чрез подкрепа за екологичен агробизнес и съхранение на природата” по програма ФАР Транс-гранично сътрудничество.
В рамките на този проект на 17 и 18 октомври 2008 г. ЯТПП организира делово посещение във фирми и институции, ориентирани и работещи за развитие на органично и екологично земеделие в Република Турция – градовете Одрин, Къркларели и Бабаески.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL