ЯТПП

Начало Събития

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
СЪБИТИЯ
ПРОМЕНИТЕ В ОБЩЕСТВОТО – ПРОМЕНИТЕ В ОРГАНИЗАЦИИТЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 14 Април 2015 18:53

Образованието се развива все още в известните от последните сто години формални рамки, но обществото е различно. Живеем в общество на промяната в чиято основа е знанието. Всичко в нашия свят вече се основава на знанието, на нашата способност да го усвояваме и прилагаме в променящите се условия. Развитието поражда постоянно нови потребности за чието удовлетворяване трябва постоянно да променяме / или да се учим как да променяме/ уменията и нагласите си.
Живеем в учещ се свят – за пръв път светът съзнателно започва да се учи – от историята, от опита, но далеч в по-голяма степен от настоящето, дори и от това което очакваме или предвиждаме да стане. Не социалните утопии от миналото, които са се стремели да подредят и да променят света съобразно някаква схема, а стремежът чрез знание чрез учене да променяме света, да се опитваме да управляваме настоящето и бъдещето е водещото днес. Всички трябва да се учим постоянно, за да живеем и за да променяме света, в който живеем.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
БЪЛГАРИЯ С ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ САМО НА 1 ПРОЕКТ ПО ПЛАНА ЮНКЕР ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 14 Април 2015 07:30

СТРАНАТА НИ ПОДАДЕ ОБЩО 18 ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СТОЙНОСТ 3,5 МЛРД. ЕВРО, НО ЗАСЕГА ТЕ НЕ СА СРЕД ПОСОЧЕНИТЕ
Само един от общо 18-те проекта, подадени от България по т.нар. План Юнкер, има шанс да получи финансиране от Европейската комисия. Това става ясно от доклад на работната група за работа по проектите, кандидатстващи за финансиране от Плана за стратегически инвестиции на ЕС за 2015-2017, съобщава БГНЕС.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЯМБОЛСКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ УСЪВЪРШЕНСТВАТ ТУРСКИ ЕЗИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 14 Март 2015 21:39

В учебния център за професионално обучение на Ямболската ТПП на 11 Март 2015 г. приключи обучението по турски език по дейност от европейски проект озаглавена „Езика на съседите – мост за общуване и сближаване”. В обучението се включиха 15 представители на малкия и среден бизнес от региона на Ямбол. Обучението бе реализирано в размките на изпълнението на проект „Учене през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проекта се изпълнява в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция, като Ямболската ТПП е водеща организация. 

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ТРАНСГРАНИЧЕН ТУР - ПРОФЕСИЯ И ПАЗАР НА ТРУДА В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 14 Март 2015 14:14

В рамките на два дни 6-7 Март 2015 г. в Ямбол, България се проведе едно от първите по-мащабни събития по проекта “Ученето през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проекта се изпълнява от Ямболска ТПП в качеството на водеща организация в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция.

Продължение...
 
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТЪРГОВСКАТА ПАЛАТА НА ОДРИН ПОСЕТИ ЯМБОЛСКА ТПП ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 12 Март 2015 06:33

Срещата, която се проведе на 06.03.2015 г. в Ямбол беше инициирана от ръководствата на търговските палати на Одрин и Ямбол, Обединението  на жените - предприемачи към Одринската палата и Евроклуб „Жена“ – сдружение на жените предприемачи към ЯТПП.
Срещата се проведе в неформална обстановка, в офиса на председателя на ЯТПП г-н Стойчо Стойчев, като от турска страна присъстваха председателя на Общото събрание на Одринската палата – г-н Мехмед Ерен, г-жа Елмаз Аслан – председател на Съвета на жените – предприемачи, както и експерти от екипа на Одринска ТПП и ЯТПП работещи по Европейските програми и проекти.

Продължение...
 
Проведе се ден нa кариерата – отворени врати ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 15 Януари 2015 19:06

На 15 януари 2015 година в конферентната зала на хотел „Диана палас”, Кариерен център Ямбол  при  Ямболска търговско – промишлена палата организира „Ден на кариерата”,което се проведе под формата на „Ден на отворените врати” В рамките на информационния ден  беше представена дейността на центъра и възможностите за получаване консултации и услуги за кариерно израстване на  заети лица.

Продължение...
 
ДЕН НA КАРИЕРАТА – ОТВОРЕНИ ВРАТИ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 08 Януари 2015 19:18

Кариерен център Ямбол при  Ямболска търговско – промишлена палата организира на 15 януари 2015 година – четвъртък „ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ“
В рамките на информационния ден ще бъдат представени дейността на центъра и възможностите за получаване консултации и услуги за кариерно израстване на  заети лица.  Срещата ще се проведе в конферентната зала на хотел „ДИАНА ПАЛАС“ от 14.00 часа.

Продължение...
 
АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРИЗЪМ В УСЛОВИЯТА НА СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 19 Декември 2014 21:23

В началото на ХХІ век международният туризъм заема едно от водещите места в световното производство и износ на услуги.Между състоянието на туризма и глобалните икономически тенденции се установява взаимна корелация. В годините около кризата се развиват интензивни процеси на „разместване на пластовете” в географията на международния туризъм.
Направено е изследване за международния туризъм, чиято цел е  да се разкрият основните тенденции в количественото развитие и териториалните различия в състоянието на международния туризъм в годините на световната финансова криза (2008-2009 г.) и посткризисния период (2010-2011 г.).

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ТРАНСГРАНИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 05 Декември 2014 18:08

В рамките на изпълнението на последната мащабна дейност по проект „Съвместен трансграничен мобилен агролабораторен и образователен център за устойчив агробизнес“ от Европейската програма за трансгранично сътрудничество България - Турция, дейност „Трансгранична конференция“, на 28-30 Ноември 2014-  група от 40 турски фермери, земеделски производители, представители на НПО и местни власти, работещи за развитие на селското стопанство от провинция Къркларели посетиха своя партньор по проекта  Ямболска търговско – промишлена палата

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Балканите и Турция привлекателна дестинация ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 13 Ноември 2014 21:15

Турция и Балканите привличат повече туристи и приходи от туризъм. Броят на международните туристи е достигнал 1 милиард за първи път през 2012 г. И се предвижда по 3,3 процента годишен растеж за следващите две десетилетия.
Туризмът и свързаният с него инвестиционен туризъм са генерирали 9 процента от световния БВП, едно от всеки 11 работни места, 1,3 милиарда долара (1 милиарда евро) под формата на износ, 6 процента от световния износ и около 1.,1 трилиона евро (840 милиарда евро) под формата на международни приходи от туризъм.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ПРЕДПРИМЕЧИ OT БАБАЕСКИ ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 27 Октомври 2014 19:40

На 24 Октомври 2014 в Бабаески, Турция, група от 20 предприемачи от региона, завършиха своето професионално обучение по Европейския проект „ Мобилен Агролабораторен Център”. Който се изпълнява по втората покана за набиране на проектни предложения по програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция, приоритетна ос 1: Устойчиво социално и икономическо развитие, Мярка 1.3: Инфраструктурна подкрепа за повишаване на икономическия потенцал на зоната за сътрудничество.

Продължение...
 
БИЗНЕС-ТРАНСФЕР-ИНВЕСТ ТУР ЯМБОЛ - БАБАЕСКИ, ТУРЦИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 15 Октомври 2014 10:48

В рамките на два дни ( 10 и 11 Октомври 2014) се проведе едно от поредните мащабни събития по европейски проект „I&IBM - Информационна и Инвестиционна БИЗНЕС МАТРИЦА  за трансфер на  практики, организационен и експертен капацитет в  икономическото  развитие и туризма на трансграничния регион “. Проекта  се изпълнява от Ямболска Търговско Промишлена Палата  в партньорство с Търговската борса в град Бабаески, област Къркларели, Р.Турция по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.  Договорът за изпълнение бе подписан на 28.01.2014 г. в София и е класиран в рамките на третата покана за набиране на предложения по програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция, приоритетна ос 1: Устойчиво социално и икономическо развитие, Мярка 1.2: Повишаване на икономическата конкурентно способност. Водещ партньор е Търговска борса Бабаески, а Ямболска търговско- промишлена палата е партнираща организация.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Ямболска ТПП е включена в одобрен проект на консорциум ”Европейска мрежа за предприятия – България – EEN” представен в Европейската комисия за периода 2014 – 2020 година ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 07 Октомври 2014 07:42

Получено е официално съобщение от дирекция „Предприятия и иновации” на Европейската комисия в Брюксел за одобрен проект на консорциум ”Европейска мрежа за предприятия, EEN – България”. Проекта е представен, разгледан и одобрен в Европейската комисия и покрива изпълнение в периода 2014 – 2020 година. Ямболската търговско – промишлена палата заедно с още 11 сдружения, научни институти и фондации от България е член на консорциума и ще покрива с дейности по европейската програма „ХОРИЗОНТ 2020” територията на Югоизточен планов регион – Ямболска,  Сливенска и Бургаска области. Стартирана е процедура по подготовка на договора, който ще бъде подписан и ще влезе в сила от началото на следващата година.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
СЪЗДАВАНЕ НА МРЕЖА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА НОВИЯ ПРОЕКТ НА ЯТПП ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 01 Октомври 2014 19:37

Ямболска търговско-промишлена палата в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция започна изпълнението на нов съвместен проект „ Ученето през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда “ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.  Договорът за изпълнение бе подписан на 23.09.2014 г. в София и е класиран в рамките на третата покана за набиране на предложения по програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция, приоритетна ос 1: Устойчиво социално и икономическо развитие, Мярка 1.1: Подобряване на социалното развитие и връзките за социално сближаване. Водещ партньор е Ямболска търговско- промишлена палата, а Търговска борса Бабаески е партнираща организация. Старта на този проект е в резултат на дългогодишното успешно партньорство между двете организации,  което е и гаранция за неговото прецизно и успешно изпълнение

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL