ЯТПП

Начало Събития

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
СЪБИТИЯ
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ “BUILDING SMART FOR SMART CITIES” И СРЕЩИ ЗА ДВУСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО ВЪВ ВИЕНА, АВСТРИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 06 Май 2015 11:06

Enterprise Europe Network към ЯТПП кани фирми от югоизточна България да участват в конференция “Building Smart for Smart Cities” и срещи за двустранно сътрудничество (b2b срещи), които ще се проведат по време на събитието „Building smart for smart cities” във Виена, Австрия на 10-11юни 2015 . Фирми от цял свят ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в сферите на строителството, ремонтни дейности и последните технологии за оползотворяване на ресурсите.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕКСПО 2015 МИЛАНО ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 05 Май 2015 16:26

Експо 2015 започна в Милано с фокус върху храните и прехраната на жителите на планетата. То ще продължи от 1 Май до 31 Октомври 2015, като темата на изложението ще бъде „ Хранене на планетата, жизнена енергия”. В продължение на 6 месеца над 120 държави ще вземат участие, а над 20 милиона посетители се очакват да пристигнат. Милано спечели домакинството на международното изложение в битка с турския град Измир.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР В ЯМБОЛ НА ТЕМА: БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 30 Април 2015 13:54

В проведения двудневен информационен семинар на 27-28 Април 2015 с тема „БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ“ се включиха неочаквано много на брой земеделски производители работещи в Ямболски регион и проявяващи интерес да прилагат новите актуализирани норми и изисквания за този вид производство, което удовлетворява все по-изтънчения вкус на потребителите.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕЕN-ЯМБОЛ ПРЕДЛАГА СЪДЕЙСТВИЕ НА ИНОВАТИВНИ ФИРМИ „ОЦЕНКА НА ИНОВАТИВЕН КАПАЦИТЕТ НА МСП” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 29 Април 2015 05:45

EEN-Ямбол предлага съдействие относно нова услуга предлагана на българските фирми - „Оценка на иновативен капацитет на МСП”. Оценката се извършва посредством метода IMP3rove – първият европейски стандарт – система за управление на иновациите CEN/TS 16 555-1 от юли 2013г.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ФИНАНСИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЧРЕЗ НОВИЯ ИНСТРУМЕНТ ЗА МСП НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ 2020. ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 28 Април 2015 10:53

Инструментът на ЕК за подпомагане на иновативни МСП разполага с бюджет от 3 млрд. евро за 7-годишен период и по него могат да се финансират проекти за реализиране на идеите от лабораторията до пазара. Инструментът за МСП е ключов елемент от финансирането на малкия бизнес, в рамките на програма Horizon 2020, който се осъществява в три фази.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР В ЯМБОЛ НА ТЕМА: ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 27 Април 2015 09:01

ПО СПРАВЕДЛИВА, ЕКОЛОГОСЪОБРАЗНА И УСТОЙЧИВА ЕВРОПЕЙСКА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА В ПЕРИОДА 2014 – 2020”
Група от 30 ентусиазирани земеделски производители работещи в Ямболски регион взеха участие в двудневен информационен семинар ( 16-17 Април 2015) на тема „По справедлива, екологосъобразна и устойчива Европейска селскостопанска политика в периода 2014 – 2020 година, който семинар приключи днес

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ПО МЯРКА 4.1 „ИНВЕСТИЦИИ В ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНСТВА“ОТ ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 22 Април 2015 13:50

От 14.04.2015 г. стартира прием на заявления за подпомагане по Мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съгласно Наредба № 9 от 21.03.2015 г. на Министерство на земеделието и храните.

Краен срок: до 18.05.2015 r. зa закупуване на земеделска техника до 08.06.2015 г. за инвестиции в трайни насаждения или строително-ремонтни дейности.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ФИНАНСИРАНЕ НА МСП ПО СХЕМАТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ, ПО ОПИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 21 Април 2015 13:24

Българските МСП отново ще имат възможност да кандидатстват за технологична модернизация по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Насоките за кандидатстване по схема „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ са публикувани за обществено обсъждане. Ще се прилага процедура на подбор на проекти с 3 крайни срока за кандидатстване през 2015 г.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ПРОМЕНИТЕ В ОБЩЕСТВОТО – ПРОМЕНИТЕ В ОРГАНИЗАЦИИТЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 14 Април 2015 18:53

Образованието се развива все още в известните от последните сто години формални рамки, но обществото е различно. Живеем в общество на промяната в чиято основа е знанието. Всичко в нашия свят вече се основава на знанието, на нашата способност да го усвояваме и прилагаме в променящите се условия. Развитието поражда постоянно нови потребности за чието удовлетворяване трябва постоянно да променяме / или да се учим как да променяме/ уменията и нагласите си.
Живеем в учещ се свят – за пръв път светът съзнателно започва да се учи – от историята, от опита, но далеч в по-голяма степен от настоящето, дори и от това което очакваме или предвиждаме да стане. Не социалните утопии от миналото, които са се стремели да подредят и да променят света съобразно някаква схема, а стремежът чрез знание чрез учене да променяме света, да се опитваме да управляваме настоящето и бъдещето е водещото днес. Всички трябва да се учим постоянно, за да живеем и за да променяме света, в който живеем.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
БЪЛГАРИЯ С ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ САМО НА 1 ПРОЕКТ ПО ПЛАНА ЮНКЕР ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 14 Април 2015 07:30

СТРАНАТА НИ ПОДАДЕ ОБЩО 18 ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СТОЙНОСТ 3,5 МЛРД. ЕВРО, НО ЗАСЕГА ТЕ НЕ СА СРЕД ПОСОЧЕНИТЕ
Само един от общо 18-те проекта, подадени от България по т.нар. План Юнкер, има шанс да получи финансиране от Европейската комисия. Това става ясно от доклад на работната група за работа по проектите, кандидатстващи за финансиране от Плана за стратегически инвестиции на ЕС за 2015-2017, съобщава БГНЕС.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЯМБОЛСКИ ПРЕДПРИЕМАЧИ УСЪВЪРШЕНСТВАТ ТУРСКИ ЕЗИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 14 Март 2015 21:39

В учебния център за професионално обучение на Ямболската ТПП на 11 Март 2015 г. приключи обучението по турски език по дейност от европейски проект озаглавена „Езика на съседите – мост за общуване и сближаване”. В обучението се включиха 15 представители на малкия и среден бизнес от региона на Ямбол. Обучението бе реализирано в размките на изпълнението на проект „Учене през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проекта се изпълнява в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция, като Ямболската ТПП е водеща организация. 

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ТРАНСГРАНИЧЕН ТУР - ПРОФЕСИЯ И ПАЗАР НА ТРУДА В ЯМБОЛ, БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 14 Март 2015 14:14

В рамките на два дни 6-7 Март 2015 г. в Ямбол, България се проведе едно от първите по-мащабни събития по проекта “Ученето през целия живот - Мрежа за размяна на опит и социални услуги в професионално обучение, кариерното развитие на хората и пазара на труда“ по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. Проекта се изпълнява от Ямболска ТПП в качеството на водеща организация в партньорство с Търговската борса в гр. Бабаески, област Къркларели, Р.Турция.

Продължение...
 
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТЪРГОВСКАТА ПАЛАТА НА ОДРИН ПОСЕТИ ЯМБОЛСКА ТПП ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 12 Март 2015 06:33

Срещата, която се проведе на 06.03.2015 г. в Ямбол беше инициирана от ръководствата на търговските палати на Одрин и Ямбол, Обединението  на жените - предприемачи към Одринската палата и Евроклуб „Жена“ – сдружение на жените предприемачи към ЯТПП.
Срещата се проведе в неформална обстановка, в офиса на председателя на ЯТПП г-н Стойчо Стойчев, като от турска страна присъстваха председателя на Общото събрание на Одринската палата – г-н Мехмед Ерен, г-жа Елмаз Аслан – председател на Съвета на жените – предприемачи, както и експерти от екипа на Одринска ТПП и ЯТПП работещи по Европейските програми и проекти.

Продължение...
 
Проведе се ден нa кариерата – отворени врати ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 15 Януари 2015 19:06

На 15 януари 2015 година в конферентната зала на хотел „Диана палас”, Кариерен център Ямбол  при  Ямболска търговско – промишлена палата организира „Ден на кариерата”,което се проведе под формата на „Ден на отворените врати” В рамките на информационния ден  беше представена дейността на центъра и възможностите за получаване консултации и услуги за кариерно израстване на  заети лица.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL