ЯТПП

Начало Събития

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
СЪБИТИЯ
120 години БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 26 Май 2015 12:36

Ямболската търговско-промишлена палата ще отбележи 120–та годишнина от основаването на Българската търговско – промишлена палата и 25-та годишнина от основаването на Системата на Търговските палати в България на организирания за целта

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
„Подобряване на производствения капацитет в МСП“ (BG16RFOP002-2.001) ПО ОПИК ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 15 Май 2015 06:45

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” - Управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ кани желаещите да представят проектни предложения по Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“, Инвестиционен приоритет 2.2 „Капацитет за растеж на МСП“ като ОБЯВЯВА процедура за подбор на проекти:

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ОБЯВЕН Е ЕДИНАДЕСЕТИЯТ КОНКУРС “ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА ГОДИНАТА 2015″ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 14 Май 2015 13:26

Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, и в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката обявяват Единадесетия конкурс за “Иновативно предприятие на годината 2015″.

Конкурсът е най-утвърдения в България и има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в тази област.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
Европа 2020 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 13 Май 2015 07:28

Стратегията на Европа за растеж: растеж за устойчиво и богато на възможности за работа бъдеще
Като повечето останали региони в света Европа преминава през период на трансформации. Световната икономическа криза заличи постигнатия в продължение на много години икономически и социален напредък и разкри структурни слабости в европейската икономика.

Продължение...
 
НАРЪЧНИК ЗА ПОДКРЕПА ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА МСП ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 12 Май 2015 10:13

Малките и средни предприятия (МСП) са гръбнакът на европейската икономика. В ЕС те съставляват 99 % от всички предприятия, осигуряват 67 % от всички работни места в частния сектор и почти 85 % от всички ново разкрити работни места и около 59 % от добавената стойност на икономиката.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ - COSME ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 12 Май 2015 08:34

COSME е програма на ЕС за конкурентоспособност на предприятията и на малките и средните предприятия (МСП). Значителна част от средствата по COSME е насочена към финансовите инструменти, управлявани от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) в рамките на мандата на Европейската комисия. Финансовите инструменти по COSME имат за цел подобряване на достъпа до финансиране за МСП и насърчаване на конкурентоспособността на европейските предприятия. Финансовите инструменти по COSME обхващат периода от 2014 до 2020 г. и имат бюджет от 1,3 милиарда евро. ЕИФ има за цел да подобри достъпа до финансиране за МСП чрез избрани финансови посредници

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИНВЕСТИРАТ В УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 11 Май 2015 21:44

Едно от предизвикателствата пред мениджмънта на XXI век е новото разбиране за човешкия ресурс в предприятието като човешки капитал. Под “капитал”, независимо от неговата форма (пари или друга собственост, съвкупност от средства за производство и др.), се разбира всеки ресурс, в резултат на оперирането с който във времето се осигурява прираст на стойността, на дохода, т.е. натрупване. Традиционно, от икономическа гледна точка, капиталът се разглежда като категория, свързана с придобиването в резултат на инвестиране на материални, нематериални или финансови активи, които с течение на времето пораждат поток от приходи.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕВРОПА 2015 – ТЪРГОВСКОТО РАЗШИРЯВАНЕ Е НА ХОД ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 09 Май 2015 05:07

ПОСВЕЩАВА СЕ НА 9-ТИ  МАЙ – ДЕН НА ЕВРОПА
Париж, 1849 г. , Виктор Юго:  „Ще дойде ден, в който ще видим тези две големи общности – САЩ и Съединените щати на Европа, да протегнат едни към други ръце над морета и океани и да обменят своите продукти, произведения на изкуството и плодове на гения.“

Продължение...
 
ПОКОЛЕНИЕ ЕВРОПА – ПРАЗНИЧЕН ВЕСТНИК НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА 9 МАЙ – ДЕН НА ЕВРОПА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 08 Май 2015 06:09

ПОКОЛЕНИЕ ЕВРОПА – нов празничен вестник за 9-ти май, посветен на деня на Европа в България. Настоящата година, Европа живее с нов Европейски парламент, нова Европейска комисия, нови приоритети пред Европейския съюз. Това са само част от нещата които се случиха през последната година и са намерили място в празничното издание.Вестника е подготвен чрез обявен конкурс в които участваха с огромен интерес над 190 студенти от различни университети в България и Европа, които изпратиха свои есета. Сред тях са избрани 15 автори, с чиито материали ще имате възможност да се запознаете във вестника. Те представят своята гледна точка към Европейския съюз, както го виждат днес.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ “BUILDING SMART FOR SMART CITIES” И СРЕЩИ ЗА ДВУСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО ВЪВ ВИЕНА, АВСТРИЯ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 06 Май 2015 11:06

Enterprise Europe Network към ЯТПП кани фирми от югоизточна България да участват в конференция “Building Smart for Smart Cities” и срещи за двустранно сътрудничество (b2b срещи), които ще се проведат по време на събитието „Building smart for smart cities” във Виена, Австрия на 10-11юни 2015 . Фирми от цял свят ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в сферите на строителството, ремонтни дейности и последните технологии за оползотворяване на ресурсите.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕКСПО 2015 МИЛАНО ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 05 Май 2015 16:26

Експо 2015 започна в Милано с фокус върху храните и прехраната на жителите на планетата. То ще продължи от 1 Май до 31 Октомври 2015, като темата на изложението ще бъде „ Хранене на планетата, жизнена енергия”. В продължение на 6 месеца над 120 държави ще вземат участие, а над 20 милиона посетители се очакват да пристигнат. Милано спечели домакинството на международното изложение в битка с турския град Измир.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР В ЯМБОЛ НА ТЕМА: БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 30 Април 2015 13:54

В проведения двудневен информационен семинар на 27-28 Април 2015 с тема „БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ“ се включиха неочаквано много на брой земеделски производители работещи в Ямболски регион и проявяващи интерес да прилагат новите актуализирани норми и изисквания за този вид производство, което удовлетворява все по-изтънчения вкус на потребителите.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ЕЕN-ЯМБОЛ ПРЕДЛАГА СЪДЕЙСТВИЕ НА ИНОВАТИВНИ ФИРМИ „ОЦЕНКА НА ИНОВАТИВЕН КАПАЦИТЕТ НА МСП” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 29 Април 2015 05:45

EEN-Ямбол предлага съдействие относно нова услуга предлагана на българските фирми - „Оценка на иновативен капацитет на МСП”. Оценката се извършва посредством метода IMP3rove – първият европейски стандарт – система за управление на иновациите CEN/TS 16 555-1 от юли 2013г.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
ФИНАНСИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЧРЕЗ НОВИЯ ИНСТРУМЕНТ ЗА МСП НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ 2020. ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 28 Април 2015 10:53

Инструментът на ЕК за подпомагане на иновативни МСП разполага с бюджет от 3 млрд. евро за 7-годишен период и по него могат да се финансират проекти за реализиране на идеите от лабораторията до пазара. Инструментът за МСП е ключов елемент от финансирането на малкия бизнес, в рамките на програма Horizon 2020, който се осъществява в три фази.

LAST_UPDATED2
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL