ЯТПП

Начало Събития Чрез инфоцентъра Европа директно – Ямбол, Ямболската търговско-промишлена палата за пореден път свързва региона с Европа

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Чрез инфоцентъра Европа директно – Ямбол, Ямболската търговско-промишлена палата за пореден път свързва региона с Европа ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 26 Април 2009 09:14
„Спечелвайки конкурса за приемна структура на Europe Direct център, Ямболска ТПП за трети път поставя Ямбол на картата на Европа”, заяви Председателя на УС на ЯТПП Стойчо Стойчев. В България структурата на Europe Direct, финансирана от ЕК, включва общо 14 Центъра.
В Югоизточния район за планиране има 3 центъра – Ямбол, Сливен и Стара Загора. Ямболската търговско-промишлена палата откри офис-филиал на информационния център и в гр. Болярово. Той ще се грижи за добрата информираност на хората от общината, така че и гражданите, живеещи близо до границата да имат пряк и безплатен достъп до печатни издания, отразяващи актуална информация и литература.
Europe Direct мрежата би трябвало да послужи за скъсяване на дистанцията между ЕК, Европейския парламент и гражданите на Европа. Идеята е чрез тези центрове да се реализира комуникационната и информационната стратегия на ЕС.
Гражданите на област Ямбол ще имат възможност да получават информация за ЕС, неговите структури, сфери на дейност, да дават прпоръки по отделни въпроси, ще имат пряк и безплатен достъп до печатни издания, директен телефон за контакт с Европейската комисия, директно наблюдаване чрез интернет връзка на общоевропейски събития. Информационен център Европа Директно – Ямбол започна активна работа, свързана с предстоящите избори за Европейски парламент през юни 2009 г., като специално внимание ще бъде насочено към специфични целеви групи като младите хора, гражданите от отдалечените общини и селските райони, жените.

 

LAST_UPDATED2