ЯТПП

Начало Технологични оферти Оферти за технологично сътрудничество - Април 2016

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Оферти за технологично сътрудничество - Април 2016 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 29 Април 2016 08:07

БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ

Бр. 4/2016


ФРАНЦИЯ

TRFR20160321001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма произвежда дистанционно управляеми безпилотни системи за въздухоплавателни средства (RPAS). Търсят се   партньори в областта на селското стопанство и гражданската сигурност за разработване на съвместни интегрирани решения, отговарящи на полето на реалните нужди. Търси се споразумение за съвместно предприятие.

ИСПАНИЯ

TOES20160316001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Биотехнологична компания, фокусирана върху изследването и разработването на продукти за клетъчна терапия, е разработила клетъчна хондроцитна мембрана за импланти за лечение на хрущялни увреждания. Компанията доказа, че това   е единственият ефективен метод за лечение на хрущялни увреждания. Компанията търси фармацевтична компания за по-нататъшно развитие на културите на техническо ниво, чрез споразумение за техническо сътрудничество или съвместно предприятие.

 

ИТАЛИЯ

TOIT20160227001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Изследователски екип, работещ в енергийния сектор и с опит в прогнозирането на слънчевата радиация и фотоволтаичната (PV) мощност, е разработил иновативен подход за характеризиране на фотоволтаични модули. Търсят се изследователските центрове, университетите и МСП за изследователско сътрудничество за обмен на данни и изследвания, използващи различни лаборатории.

   

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TRUK20160404001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Инженерна космическа компания, специализирана в дизайн решения за космически кораби, търси партньори за съвместно разработване на проект, насочен към проучване на възможността за производство и използване на високи енергийни лазери в пространството като производствени инструменти. Фирмата предлага споразумение за сътрудничество, което ще допринесе за формулиране на научни принципи и също така за развитието на хардуерен дизайн за демонстративна мисия в орбитата.

 

СЛОВЕНИЯ

TOSI20140327003

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Изследователски институт е разработил система за планиране на персонални пътувания и мобилно приложение под формата на гайд за туристи с описание на забележителностите. Системата използва изкуствен интелект като, за да се научат предпочитанията на даден потребител, проучват рейтинга на дадени забележителности както и потребителите със сходни вкусове. Изследователският институт търси партньори за съвместно предприятие и техническо сътрудничество.

 

ГЕРМАНИЯ

TODE20160210001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Изследователска институция и нейните партньори са разработили решение за покриване на малки части в промишлен мащаб, базирани на физическо отлагане на пари (PVD). Това развитие се фокусира върху крепежни елементи за автомобилната промишленост. Изследователската институция търси научно сътрудничество с индустриални партньори, за да се слеят двете, научен и практически опит в приложения и ориентирани проекти.

 

БЕЛГИЯ

TRBE20160322001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Мултинационална компания, активна в потребителските стоки търси приставка за софтуер или системи, които позволяват ефективно планиране на веригата за доставки. Търсят се доставчиците на софтуера с цел техническо сътрудничество или лицензионно споразумение.

 

ХОЛАНДИЯ

TRNL20160318001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Иновативна организация започва уникален изследователски проект за разработване на нови анти-клостридиални решения с помощта на нови стратегии за естествено консервиране. За този изследователски проект са необходими различни партньори, работещи с естествени съставки и доставчици на производители на храни. Търси се споразумение за сътрудничество в научните изследвания.

 

ИТАЛИЯ

TOIT20160315001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания сглобява морски безпилотни самолети, вече патентовани, с модулна структура, за повърхностни, подводни и въздушни приложения. Приложението им е разнообразно, благодарение на възможността да се плъзгат и полу-гмуркат. Търсят се академични институции за изследвания и индустриален партньор за производствени споразумения. Също търговско споразумение с техническа помощ ще бъде предложено на двамата партньори.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TRUK20160413001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Шотландско МСП, произвеждащо замразен сладолед, търси иновативно решение за опаковки, които ще дадат възможност на продукта да бъде транспортиран из Великобритания с определена температура. Технологията ще трябва да запази замразеното състояние на продукта до 48 часа при стайна температура. Търси се сътрудничество чрез търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за техническо сътрудничество с индустриален партньор.

 

ИСПАНИЯ

TRES20160412001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, експерт в управлението на опасните отпадъци, електрически трансформатори и отработени катализатори, търси техническа помощ за изграждане на съоръжение за оползотворяването на метали от отработените катализатори. Търси се фирма или изследователска институция за споразумение за техническо сътрудничество.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TOUK20160412001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в разработването на компресор с пара с ниска скорост на потока, позволявайки улавянето на парна енергия чрез механично повторно сгъстяване на парите. Фирмата търси доставчици на големи термодинамични системи, за да помогнат за интегрирането на технологията в новите системи, също и търговско споразумение с техническа помощ.

 

ЛИТВА

TRLT20160411006

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана в производството на комини и метални компоненти търси технология за лазерно рязане. Технологията трябва да подобри точността на рязане на части от много видове ламарина - легирана стомана, алуминиеви сплави, месинг, въглеродна стомана, неръждаема стомана, титан, и инструментална стомана.

 

ЛИТВА

TRLT20160411003

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Производител на комини и метални компоненти търси технология за огъване на ламарина. Технологията може да бъде ръчно, електрическо или хидравлично задвижване. Компанията търси вече съществуващата технология на пазара. Търси се сътрудничество за търговско споразумение с техническа помощ.

 

ЛИТВА

TRLT20160411007

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана производството на комини и метални компоненти за производство търси технология за плазмено рязане. Технологията трябва да подобри точността на рязане на части от много видове ламарина - легирана стомана, алуминиеви сплави, месинг, въглеродна стомана, неръждаема стомана, титан, и инструментална стомана.

 

ЛИТВА

TRLT20160411005

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Производител на комини и метални компоненти търси технология за формиране на метал. Технологията може да бъде ръчно, електрическо или хидравлично задвижвана. Компанията търси вече съществуваща технология на пазара. Търси се сътрудничество за търговско споразумение с техническа помощ.

 

ЮЖНА КОРЕЯ

TRKR20160408001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в разработването и производството на високотехнологични части, търси активна система за почистване на обектива на външни камери за коли. Конвенционалният начин, при който се използва вода за почистване не е подходящ за външни камери. Фирмата желае да намери нови начини за почистване на обектива на камерата. Търсят се партньори за споразумение за техническо сътрудничество.

 

ЛИТВА

TRLT20160404001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в разработването на LED осветителни решения, базирани на LED технология, търси да установи контакти с фирми, които разработват и произвеждат генератори с възможност за свързване с KNX, E-Net, C-Net системи, също така и димер контролери с безжично осветление.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TRUK20160413002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в разработването на иновативни храни и напитки, търси фирма за производство на своите храни в декоративни форми. Компанията е разработила много хранителни формули, които трябва да бъдат оформени в ядливи декоративни форми. Търсят се производствени споразумения с фирми с опит в производството на чипс, сладоледени фунийки, вафли или дехидратиращи продукти.

ИЗРАЕЛ

TOIL20160410001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в производството на микробна биомаса, е разработила модулно микробно производство на биомаса и система за прибиране на реколтата. Предимствата на технологията в сравнение с наличните системи са мащабност, ефективност и простота при изграждане, експлоатация и поддръжка. Търсят се партньори за създаване на ферма или платформа с цел търговско споразумение с техническа помощ, финансиране и лицензионно споразумение.

 

ПОРТУГАЛИЯ

TOPT20160404001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Изследователска група, специализирана в събиране на данни и пост обработка на експериментални оценки, предлага 3 аеродинамични тунела с допълващи конфигурации. Те са отворени за сътрудничество с промишлеността, университетите, R & D институции, търсещи знания и опит за теоретични и експериментални дейности. Институтът търси партньори, за да си сътрудничат по следните договори: разрешително, услуги, изследвания или техническо сътрудничество.