ЯТПП

Начало Технологични оферти Оферти за технологично сътрудничество - Март 2016

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Оферти за технологично сътрудничество - Март 2016 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 03 Април 2016 13:46

БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ

Бр. 3/2016


 

ИСПАНИЯ

TRES20160307001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана в разработването на безпилотни самолетни системи и безпилотни летателни апарати, търси нови технологии като сензори, приложения и софтуери, за да интегрира и да подобри своята развита вече безпилотна система. Търси се   споразумение за техническо сътрудничество.

 

ГЕРМАНИЯ

TRDE20160304001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Мултинационална компания, търси решение да се направи компактен таблет от нетъкан   листов материал. Търсят техническо сътрудничество или производствено споразумение с индустриални и научно-изследователски партньори.

 

ИТАЛИЯ

TOIT20160303003

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италианска компания е произвела, развила и патентовала ефективно и гъвкаво решение за защита срещу наводнения в рамките на няколко минути. Принципът на действие е лесен: веднъж щом влезе в контакт с вода запечатаната доза увеличава до 100 пъти собственото си тегло за няколко минути, предпазвайки от наводнение. Търсят се фирми, които се интересуват от лицензионно споразумение или търговско споразумение с техническа помощ.

 

КИТАЙ

TRCN20160302001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, ангажирана с опазването на околната среда и преработка на отпадъци, търси решение за справяне с концентрирана течност, причинена от преработката на отпадъци чрез използване на мембранния метод. Търсят сътрудничество с партньори за изследователска дейност и/или споразумение за техническо сътрудничество.

 

 

ФРАНЦИЯ

TOFR20160301002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма е разработила уеб платформа за качество и координация на клинични проучвания в онкологията. Системата може да се приспособи за различни проучвания, за да се адаптира към работния процес, преглед на изображенията и радиотерапията. Системата позволява автоматично запазване на анонимността на данни. Фирмата търси фирми или R & D партньори / консорциуми, които биха могли да използват това решение за техните клинични проучвания съгласно договор за техническо сътрудничество.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TOUK20160229001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

R & D компания с опит в оптичните системи и устройства, микроелектронния хардуер и дисплей системи, търси партньори за лицензионно споразумение или споразумение за техническо сътрудничество с цел обмисляне на нови приложения за оптични, дисплей технологии, вградени в мотоциклетна каска.

 

ХОЛАНДИЯ

TRNL20160225001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана в отглеждането на голям брой органични растения, търси изследователски институти или индустриални партньори за развитие на добивните технологии и приложения на природен метил салицилат от растението Gaultheria Procumbens. Фирмата търси партньори за сътрудничество в рамките на споразумение за лиценз, споразумение за научно сътрудничество или споразумение за производство.

 

РУМЪНИЯ

TRRO20160208002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана в стоманени решения за сгради, търси винтове, шайби, прахово боядисване и опаковъчни технологии. Технологията трябва да предлага напълно автоматизирано решение и видът на сътрудничество следва да бъде търговско споразумение с техническа помощ.

 

ИСПАНИЯ

TRES20151223002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирала в преработката на плодове за промишлена употреба, е с основна дейност асептична обработка и консервиране на плодове. Продуктовата гама включва бързо замразени плодове с помощта на криогенна технология. Компанията се интересува от придобиване на система за насочване и позициониране на плодове за автоматично нарязване. Фирмата предлага търговско споразумение с техническо сътрудничество.

 

ГЕРМАНИЯ

TODE20160114002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Немска фирма е разработила модул за мембранни био реактори (MBR). Технологията има по-ниски енергийни изисквания, по-дълъг живот и по-ниски производствени разходи. Фирмата търси партньори от сектор третиране на води за серийно производство и навлизане на пазара.

 

КИТАЙ

TRCN20160314001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Технологична компания, свързана с околната среда, търси оборудване за борба с битови отпадъчни води като пречиствателен резервоар, който се използва в малки градове и села. Компанията търси сътрудничество за производство, споразумение за услуги и споразумение за техническо сътрудничество.

 

РУСИЯ

TORU20160311001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания е разработила технология за развитие на високоскоростни безпилотни летателни апарати и интелигентни системи за управление. Устройствата могат да бъдат използвани за доставка на малки товарни мониторни обекти, снимка и видеозапис. Устройствата не се нуждаят от специална писта и имат ниска консумация на енергия. Фирмата се интересува от техническо сътрудничество разработването на летателни апарати.

 

 

 

ПОЛША

TOPL20160309001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Производител на иновативни радиатори, изградени от два стъклени панела, търси партньор за разработване на нов продукт - врата или прозорец с отоплителен стъклен панел. Панел с размери 120 х 60 см е достатъчен за отоплението на стаята 20-25m2 , и е с много ниска консумация на електроенергия. Производителят предлага споразумение за техническо сътрудничество.

 

ИСПАНИЯ

TOES20160203001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Биотехнологична компания преработва съставки от различни земеделски продукти с цел приложението им в хранителни, фармацевтични и козметични продукти. Те са специализирали в производството на хитин и хитозан. Компанията търси партньори за развитие на продуктите по договор за техническо или научно сътрудничество.

 

ФРАНЦИЯ

TRFR20160310001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Фирма, специализирана в бетонно сглобяеми производствени елементи и метални конструкции, търси партньори. Потенциалният партньор трябва да има патент за разработената иновативна технология. Френската фирма предлага джойнт венчър.

 

ИТАЛИЯ

TRIT20160310001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италианска фирма е разработила софтуер за управление на винарна. Фирмата търси партньори от Словения, Хърватия, Чехия, Румъния, Унгария, Швейцария и България с цел адаптация на съществуващия софтуер за нуждите на местните компании. Фирмата търси софтуерна компания, специализирана в разработването на софтуер за енолози и винари.

 

ИСПАНИЯ

TRES20151210001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП, активно в областта на информационните и комуникационните технологии, търси партньори в областта на M2M (машина-към-машина) и ИН (Интернет на нещата). Потенциалните партньори трябва да имат познания за пазара на сензори, както и да имат опит в областта на интегрирането на датчици (в устройствата) и приложения за мобилни устройства.

 

ИТАЛИЯ

TOIT20160126010

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Изследователи от италиански университет са разработили нова методология за съхранение, която, приложена към проектирането на нови автоматизирани складове или към вече съществуващите, може значително да намали потреблението на енергия. Според симулациите, използването на методологията може да намали разходите на склада с 40%. Групата търси партньори за тестване и усъвършенстване на методологията. Изследователите предлагат техническо сътрудничество и лицензионно споразумение.

 

ИСПАНИЯ

TOES20160301001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП, активно в областта на мониторинга, е разработило иновативен LED контрольор за дистанционно управление на улично осветление. Устройството може дистанционно да следи и контролира осветителните тела с цел подобряване на енергийната ефективност и потребление. Може да се интегрира с безжични комуникационни технологии. Предлага се търговско споразумение с техническа помощ.

 

ГЕРМАНИЯ

TODE20160210002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Консорциум е разработил софтуерна рамка за таксуващи станции за електрически превозни средства. Рамката ще направи разработването на продукта ефективно, по-бързо и лесно. Консорциумът търси бизнес или научни партньори в областта на интелигентното зареждане, електромобилите и свързаните комуникационни протоколи, които се интересуват от съвместно разработване на усъвършенствани системи за таксуване или от реализирането на инфраструктура за зареждане в голям мащаб.

 

ИСПАНИЯ

TRES20160308001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Испанска фирма с дългогодишен опит като доставчик на езикови услуги, предлагаща широка гама от многоезични преводи, търси партньори за разработване на система за машинен превод. Търси се сътрудничество с цел провеждане на изследвания и споразумение за техническо сътрудничество.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TOUK20160314001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Световен лидер в доставката на технологии за околната среда търси търговско споразумение с техническа помощ или лицензионно споразумение за плазма системи, използвани за редица приложения, свързани с третиране на опасни отпадъци. Технологията предоставя решение за нулиране на отпадъците с помощта на ултра-висока температура, за стопяване, газифициране или изпаряване на отпадъчните материали. Технологията помага за възстановяване и генериране на полезни продукти.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TOUK20160212001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП с опит в проекти за управление на отпадни води и производството на екологични системи използва червеи за пречистване на отпадните води от различни индустрии. Тези системи са по-устойчиви и имат по-ниски капиталови и експлоатационни разходи. Компанията търси сътрудничество с индустриални партньори за техническо споразумение или търговско споразумение с техническа помощ, за да се проучат нови промишлени и географски приложения.