ЯТПП

Начало Технологични оферти Оферти за технологично сътрудничество - Февруари 2016

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Оферти за технологично сътрудничество - Февруари 2016 ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 11 Март 2016 12:45

БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ

Бр. 2/2016

 

ЯПОНИЯ

TRJP20160118001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Производител на електроника търси изследователски и технически партньорства в държави от ЕС. Компанията има за цел да миниатюризира енергозахранващи системи, използвани при оборудването на устройства и панели за контрол. Търси се възможност за партньорство в рамките на изследователско или техническо сътрудничество, напр. разработка на базата на конкретна поръчка, с партньор с доказан опит в сферата на енергозахранващите системи.

 

ФРАНЦИЯ

TRFR20160119001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Иновативна R&D компания, специализирана в изкуствено осеменяване на животни, има за цел изцяло да замести употребата на антибиотици в семенния материал. МСП-то търси решение, използващо активни молекули или механичен ефект, което би имало цитотоксични свойства или би инхибирало бактерии и техния метаболизъм. МСП-то търси партньори с ноу-хау, опит или метод за разработването на подходящо решение. Компанията се интересува от търговско споразумение с техническа помощ, техническо сътрудничество и лицензионно споразумение.

 

РУСИЯ

TRRU20160118001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в разработването на висококачествени врати, търси система за рекуперация на прах, която може да се използва на място с цел намаляване образуването на прах при производствения процес. Компанията търси партньори с интерес към търговско споразумение с техническа помощ.

 

 

 

 

ИТАЛИЯ

TRIT20151203002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италиански изследователски център изгражда мрежа от изследователи, способни да верифицират и демонстрират ефикасността на подбрани природни съединения, които инхибират два от няколко протеина, участващи във възпалителните процеси: COX-2 и 5-липоксигеназа. Демонстрацията трябва да се базира на ин витро и ин виво проучвания. Търсят се споразумения за научноизследователско сътрудничество с обществени и частни изследователски центрове, както и академични изследователи.

 

 

 

НОРВЕГИЯ

TRNO20160126001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП търси доставчик на много малки неръждаеми болтове. Търсенето е спешно, тъй като предишният доставчик е имал проблеми със спазването на необходимите стандарти.

 

КОРЕЯ

TRKR20160119001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания търси автоматични технологии за производство и инспекция на кабелни системи, свързвани с тестове за непрекъснатост, електрически тестове и визуални тестове за задни и предни светлини на автомобили. Някои от процесите са автоматични, но има и физическа работа, която трябва да се замени с автоматична и приспособима визуална инспекция с цел подобряване на прецизността и скоростта. Търси се партньор за изследователско и техническо сътрудничество.

 

КИТАЙ

TRCN20160115005

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Научно-изследователски институт търси технологии за авиационни двигатели, хеликоптерни трансмисионни системи и наземни газови турбини. Търсят се лицензионни и научноизследователски споразумения, споразумения за джойнт венчър и споразумения за услуги.

 

 

КИТАЙ

TRCN20160115004

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компанията е специализира в сферата на авиационните двигателни устройства, напр. турбовитлови, турбовални и бутални, в производството на индустриални газови турбини, авиационни ремонти, авиационно под-изпълнение и производство, както и производството, продажбата и поддръжката на авиационни компоненти. Търси R&D и производствена технология за турбовитлови, турбовални, бутални двигателни и газови турбини, технология за поправка на авиационни двигатели и производствена технология за компоненти на авиационни двигатели. Видове споразумения: лицензионни, научноизследователски или техническо сътрудничество.

 

КИТАЙ

TRCN20160115001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Китайска компания, специализирана в сферата на R&D и производство на газови турбини и свързани технологии, търси нови технологии за термална енергия. Видове споразумения: джойнт венчър, лицензионно, научно-изследователско сътрудничество или споразумения за услуги.

 

СЛОВЕНИЯ

TRSI20160215001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Словенско био технологично МСП е активно в сферата на лабораторния анализ, свързан с личното физическо състояние и здраве. Компанията би желала да разшири продуктовото си портфолио, като търси близки до пазара, технологично подобрени лабораторни изследвания (генетични, имунологични, фекални, хормонални тестове, както и комплекти за домашно тестване). Търсят се партньори (лаборатории, клиники, институции) с интерес към споразумение за техническо или научноизследователско сътрудничество, или търговско споразумение.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TRUK20160210001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания от Великобритания, производител на широк набор от пневматични турникет машини, търси компании, способни да разработят аксесоар за източване на кръвта, който не съдържа латекс, като приложение към техните машини. Решението трябва да елиминира риска от алергични реакции към латекс, особено голям при работещите в системата на здравеопазването, както и при пациенти с повторни хирургични операции. Търсят се също производствени споразумения и/или техническо сътрудничество с университети или компании, които могат да предложат алтернативи на латекса, напр. силикон.

 

ИСПАНИЯ

TRES20160112001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП разработва електронни инструменти и търси доставчик, имащ възможност за производство на съпротивителни линии и филми за приложение в електронните вериги. Търсят се компании или организации за производствени споразумения или споразумения за техническо сътрудничество.

 

ИТАЛИЯ

TOIT20160204002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италиански старт-ъп е разработил иновативно софтуерно решение за хуманоидни роботи с човешко поведение. Решението свързва нуждите на пазара със социалната и персоналната роботика, както и роботиката в сферата на електронното здраве (eHealth). Търси се техническо сътрудничество с компании и/или eHealth изследователски центрове с цел разработване на нови решения за лечение на заболявания, и по-специално на синдрома на аутизма.

 

 

ЛИТВА

TRLT20160223001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания в сферата на пътното строителство търси нови екологични панели за звукоизолиращи стени. Компанията се интересува от партньорства, които биха позволили разработването и приложението на звукоизолиращи панели (използвани в близост до магистрали и други шумни пространства с цел намаляване нивото на шума от трафика) от екологични материали. Търси се търговско споразумение с техническа помощ или производствено споразумение за решения, които са нови или вече на пазара.

 

АВСТРИЯ

TRAT20160218001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, активна в сферата на художественото забавление и маркетинга, търси партньори с технически, математически и програмистки умения за разработването на система за записване на обемно видео с мащабируем брой нискобюджетни RGB и/или RGB-D сензори. Продуктът може да се използва при разнообразие от приложения, които ползват виртуална и смесена реалност. Ще се вземат предвид всички видове партньори и сътрудничества без географски ограничения, но ще се обърне особено внимание на технически и научноизследователски сътрудничества.

 

ЛИТВА

TRLT20160219001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания специализира в дизайна и производството на широка гама от дръжки за лостове, използвани също така и за санитарни приложения. Компанията търси нови покрития за финалните си продукти, които биха гарантирали силен антибактериален ефект за колкото се може по-дълъг период от време. Търси се търговско споразумение с техническа помощ или производствено споразумение за решения, които са нови или вече на пазара.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TRUK20160219001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Шотландска компания, която произвежда серия от занаятчийски твърди сирена, търси опаковъчна технология с цел подобряване на опаковъчния процес. Имат нужда от машина за опаковане, която не нанася прекалено голяма вреда на околната среда, и която би ускорила текущия процес, гарантирала поне 10 седмици срок на годност на парчетата сирене и запазва занаятчийския вид на пакетирания продукт. Търсят индустриални партньори за споразумение за техническо сътрудничество или търговско споразумение с техническа помощ.

 

СИНГАПУР

TRSG20160218001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Голяма публично регистрирана сингапурска корпорация, предоставяща телекомуникационни услуги, търси нови и ефективни решения за управление на енергия за дата център за МСП-та/старт-ъпи. Търсените видовете партньори включват: МСП < 10, МСП 11-50, МСП 51-250. Търсените видове партньорства включват: споразумение за джойнт венчър, лицензионно споразумение, споразумение за научноизследователско сътрудничество, споразумение за техническо сътрудничество.

 

ИТАЛИЯ

TRIT20160209001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италианска биотехнологична компания е разработила нова хранителна добавка за третиране на лактозна непоносимост, която съдържа ензима лактаза и голям брой микроорганизми от Lactobacillus acidophilus и Lactobacillus plantarum, способни да произвеждат допълнително количество лактаза. Компанията се интересува от споразумения за научноизследователско или техническо сътрудничество с обществени или частни изследователски центрове, университети и фармацевтични компании, които могат да допринесат за допълнителната разработка на продукта.

 

ГЕРМАНИЯ

TRDE20151221001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Машиностроително МСП, с фокус върху разработката на технологии в роботиката за специални производствени приложения, търси партньори в източна Европа за подизпълнителни договорни правоотношения в рамките на производствено споразумение. Партньорът трябва да има ноу-хау в запояващи технологии и електрически инсталации, в идеалния случай опит в роботиката, за да може да поеме предварително монтиране или подпроекти.