ЯТПП

Начало Технологични оферти БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 03 Декември 2015 18:36

БЮЛЕТИН ТЕХНОЛОГИЧНО КООПЕРИРАНЕ

Бр. 11/Ноември2015 – Търсене и предлагане на технологични решения


 

ПОЛША

TRPL20151029001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП от Варминско-Мазурския регион, специализирано в производството на филтри, търси средство за изливане на стопилково лепило около филтър. Компанията търси търговско споразумение с техническа помощ, за да подобри производствения си процес.

 

ФРАНЦИЯ

TRFR20151027001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП, активно в сферата на индустриалната, електроника към момента използва външен квадратно-вълнов пиезо зумер. За да покрие европейските изисквания по дериктива 2002/95//CE (Ограничения в ползването на някои опасни вещества в електрическо и електронно оборудване), компанията трябва да елиминира оловото от всичките си продукти. Компанията търси партньори да разработят или доставят безоловен пиезо зумер или сходна система посредством търговско споразумение с техническо сътрудничество.

 

ГЕРМАНИЯ

TRDE20151007001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания, специализирана в производството на високо-скоростни машини и поточни линии за метал и композитни опаковки, търси индустриални и научни партньори за разработката на екосъобразни технологии и машини за щамповане на картон. Компанията има интерес към от лицензионно споразумение, техническо сътрудничество и/или търговско споразумение с техническо сътрудничество.

 

ИТАЛИЯ

TRIT20150702001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Италианско МСП, специализирано в сферата на индустриално-инженерни проекти, разработва продукт, целящ да реши проблемите на складирането (велосипеди, стоки, индустриални продукти) посредством автоматизирана система. Компанията търси техническо сътрудничество с производител на индустриални и автоматизирани машини, с когото заедно да създадат една завършена и готова за употреба система.

 

 

ФРАНЦИЯ

TRFR20151112001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Научно МСП, специализирано в сферата на диабета, има за цел да разработи система за векторизация, позволяваща орална администрация на биоактивни молекули, въз основа на опита, придобит в сферата на оралния инсулин (нано енкапсулация). Компанията би желала да разработи този подход, да намери нови методи за администрация и приложение. Търсят се малки и средни предприятия, научни центрове, академици, крайни потребители, експерти в сферата на наноформулацията и здравеопазването за технологично партньорство.

 

АВСТРИЯ

TRAT20151104001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Австрийски производител на потребителски стоки желае да подобри или замени трибохимичния си процес за полиране с нов стабилен производствен процес. Процесът трябва да гарантира висококачествено полиране на малки фасетирани стъклени камъчета при ниски производствени цени и бърза обработка на голямо количество камъчета. Производителят е отворен за най-различни партньорства, като лицензиране, техническо сътрудничество и/или финансови споразумения.

 

АНГЛИЯ

TRUK20151104001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Научно-изследователска компания от Обединеното кралство е разработила иновативна, чакаща патент алтернатива на традиционното търсене с ключова дума. Вместо едномерното поле за търсене, концепциите се изразяват и манипулират като обекти върху двуизмерено платно. Компанията търси технологични партньори, контент партньори и бета тестери за споразумение с техническо сътрудничество или да сформира консорциум, с който да кандидатства за европейко финансиране за научно-изследователскo сътрудничество.

 

ПОЛША

TRPL20150910001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Ккомпания, която предлага широка гама от продукти, свързани със стационарната енергия, търси DC / AC конвертор. Компанията се интересува от дългосрочно сътрудничество посредством търговско споразумение с техническа помощ за производството на въпросните уреди.

 

ИТАЛИЯ

TRIT20140228001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Технологичен спин-оф търси академичен/индустриален партньор, който да разработи PDF туулкит, който позволява висока интерактивност с документи в PDF формат и може да се употребява на всички платформи и с различни оперативни системи. Търси се лицензионно споразумение.

 

СИНГАПУР

TRSG20151104001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Сингапурска компания, която извършва изследвания за течове на възпламеними газове, търси лека и портативна система с висока точност и чувствителност, за да изследва подземни и жилищни газопроводи. Компанията е отворена за следните видове партньорства: i) лицензионно споразумение ii) джойнт венчър iii) R&D сътрудничество iv) техническо сътрудничество.

 

ИЗРАЕЛ

TRIL20151029001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Израелска компания търси технология за сухо почистване на електрически уреди. В идеалния случай технологията ще представлява нетечна пяна. След почистващото си действие трябва да оставя само прах, за да не поврежда електрическите уреди. Желаната технология може да се намира във всеки един стадий на развитие. Търси се търговско споразумение с техническо сътрудничество, джойнт венчър, както и споразумение за лицензионно и техническо сътрудничество.

ИСПАНИЯ

TRES20151112001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП търси партньори със знания и експертиза за проектирането и производството на колд-енд газови кондензатори за електростанции. Компанията се нуждае от спецификации, за да разработи финалната формулировка на стоманено-карбонови обшивки на тръби в инсталации за регенериране на енергия. Испанската компания търси търговско споразумение с техническа помощ, производствено споразумение или техническо сътрудничество, за да извърши прединдустриална демонстрация.

 

ИНДИЯ

TRIN20150907001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Индийска компания с опит в проектирането и разработката на нишова електроника педлага уред за пешеходна навигация, базиран мулти-IMU (inertial measurement unit) . Възможните приложения включват системи за безопасност, системи за лечение на двигателни разстройства, картиране на закрити помещения, автономна роботика, помощни технологии, изучаване на човешкото поведение и др. Търси се научноизследователско и техническо сътрудничество с партньори в сферата на подходящите за носене сензори и позиционирането на закрито.

 

ИНДИЯ

TRIN20150824001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания в ICT сектора се интересува от техническо сътрудничество в сферата на Интернета на Нещата (ИнН), смарт-сити инициативи и зелени инициативи за проектиране на продукти и чиста енергия. Търси се джойнт венчър и техническо сътрудничество с подходящ и заинтересован партньор. Компанията има опит в бизнес консултации, реинженеринг на бизнес процеси (BPR), както и управление на проекти тип критична верига (CCPM) & ERP.

 

АНГЛИЯ

TRUK20151027001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Английски клон на мултинационална нефтохимическа компания търси познание, иновативни технологии и продукти, за да подобри ефикасността на инсталациите си за регенерация на топлинна енергия. Тези нововъведения целят да подобрят икономиката в завода. Търсят се партньори от академичните и индустриалните среди. Видът на сътрудничеството ще зависи от етапа на развитие на технологията и може да включва търговско споразумение с техническо сътрудничество, лицензионно, техническо или научноизследователско сътрудничество.

БЕЛГИЯ

TRBE20150923001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Бързорастяща старт-ъп компания, специализирана в дигиталния маркетинг, търси партньорство с МСП в сферата на софтуер за естествена езикова обработка. Партньорът трябва да предостави технология за извличане на смисъл в движение, поясняване и автоматично маркиране на теми. Софтуерът трябва да бъде приложим при материал с много голям обем. Компанията търси техническо и/или научноизследователско споразумение.

 

ИЗРАЕЛ

10 IL 80ER 3IH0

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП, специализирано в сферата на гъвкавите опаковки, е разработило специална ламинирана конструкция. Иновативната технология позволява производството на гъвкави торбички, които запазват вкуса и аромата на продукта, като алтернатива за съхранение на минерална вода. Компанията търси партньор от индустрията/пазара на минералната вода за търговско споразумение с техническо сътрудничество, лицензионно и джойнт венчър споразуение.

 

АРМЕНИЯ

13 AM 83FA 3SIF

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания е разработила нов концентратор за слънчева енергия, който значително се различава от вече съществуващите. Тази технология може да се използва при фотоволтаични и термични трансформатори на слънчева енергия. Търсят се компании, специализирани в сферата на соларните системи, за джойнт венчър и лицензионни споразумения.

 

 

ШОТЛАНДИЯ

TOUK20150119001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Компания предлага мощни автоматизирани технологии и системи на управление за млекопроизводството, които предоставят на фермерите информация необходима за по-добра стратегическа и тактическа интервенция както на ниво стадо, така и на ниво индивидуално животно. Компанията търси търговско споразумение с техническа помощ с партньори, които имат желание да използват и/или промотират тази технология.

 

РУМЪНИЯ

TORO20140723001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Румънски изобретател е разработил оригинална и ефективна технология за дехидратация на мед и пакетирането му под формата на таблетки. Технологичната линия е разработена в модерен и модуларен вид. Изобретателят търси партньор за доразработването и експлоатацията на тази технология посредством джойнт венчър.

 

ХОЛАНДИЯ

TONL20151104001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Високите нива на холестерола в кръвта повишават риска от сърдечни заболявания и инсулт, а според Световната здравна организация 39% от населението на планетата има завишени нива на холестерола. Сред научните открития на Европейската космическа агенция (ЕКА) е особена бактерия, посредством която нивата на холестерол могат да се намалят на половина. Холандски спин-оф от ЕКА (ezCOL) в момента търси производители на храни и фармацевтични компании, активни в сферата на хранителните добавки или разработката на лекарства, за да лицензира новата технология.

 

ХОЛАНДИЯ

TONL20151110001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП, специализарано в сферата на сензорите, е разработило уред за измерване на амоняка във въздуха и водата с точност от 1 част на милион и време за реакция от 55 секунди. Компанията търси партньори от индустрията, за да доразработи уреда за нови приложения. Търсеното съдействие е комбинация от споразумение за техническо сътрудничество и лицензионно споразумение. Партньорите трябва да са способни/ склонни да разработят специфични приложения, както и да ги продават на световния пазар.

 

ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

TOUK20151109001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП е разработило модерен хардуер (плюс съпътстващите IT приложения), който позволява оптимизация на здравето на растенията посредством прецизен мониторинг и автономен контрол на растителната среда. Компанията търси европейски партньори, с които да установи взаимно полезни споразумения за техническо сътрудничество за допълнително разработване и доставка на системата.

 

ГЕРМАНИЯ

TODE20150923001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Малка компания, активна в сферата на биотехнологичните изследвания, предлага технология за откриване на пептидни лекарства. Компанията използва технология, наречена “mRNA Display”, за идентификацията на потенциални лекарства. Компанията търси споразумение за услуги или споразумение за научноизследователско сътрудничество с фармацевтични и биотех компании от чужбина, които биха желали да открият нови или да подобрят вече наличните им пептидни лекарства.

 

ИСПАНИЯ

TOES20151102002

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП е разработило портативен, финансово достъпен и мултиканален уред за наблюдение на температурата на виното в реално време и по време на целия производствен процес. Високата му точност позволява измерването на температурата с приблизителна грешка от по-малко от 0.3 ºC. Тази система вече е инсталирана и тествана във винарска изба и работи успешно. Компанията е отворена за техническо сътрудничество и търговско сътрудничество (и/или дистрибуция) с техническа помощ.

 

ИСПАНИЯ

TOES20151027001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Малка баска компания е разработила технология за пречистване на биогаз, за да може да се съхранява и подсилва безпроблемно за по-нататъшна употреба. В помощ на правилното оразмеряване на цялото съоръжение е разработена и допълнителна система за симулация. Компанията търси партньори за търговско споразумение с техническа помощ или споразумение за техническо сътрудничество.

 

ИСПАНИЯ

TOES20151013001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП от сектора на електронните здравни услуги е разработило теле-наблюдателна система за домашни грижи за възрастни и хронични пациенти, с цел да подобри качеството им на живот и да намали разходите за транспорт и хоспитализация. Системата представлява мобилен компютър, свързан с редица медицински сензори, които събират и изпращат жизнени данни до клауд платформа. Компанията търси професионалисти от сферата на здравеопазването за търговско споразумение с техническо сътрудничество или доставчици на електронни здравни услуги за техническо сътрудничество.

 

ШВЕЦИЯ

TOSE20140311001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП предлага интелигентно решение за боравене с лекарства за пациенти под домашни грижи и при клинични изследвания. Интелигентните фармацевтични опаковки спомагат за това пациентите да се придържат към предписанията и, следователно, подобряват качеството и ефикасността на терапията/изследването. Всеки медицински случай е автоматично регистриран и изпратен към IT система посредством GSM мрежата. Компанията търси сътрудничество с партньори, занимаващи се с клинични изследвания и/или здравно управление в старчески домове.

 

ФРАНЦИЯ

TOFR20151014001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП от северна Франция е разработило и патентовало много мобилна и лека апаратура за генериране на електричество на всяко едно място и във всеки един момент. Системата използва най-различни вече налични двигатели и е много по-гъвкава, евтина и по-малко замърсяваща от традиционните генератори. Компанията търси партньори с интерес към лицензионно споразумение/ търговско партньорство с техническа помощ.

 

ФРАНЦИЯ

TOFR20151027001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Стартираща компания в сферата на храненето, здравето, благоденствието и постиженията на конете търси партньори, за да разработи нова услуга в сферата на развъждането на конете (и свързани дейности). Компанията се интересува от международни научни и технически сътрудничества с представители на индустрията и/или академичните среди.

 

РУМЪНИЯ

TORO20150519001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Научен институт е разработил технология за производство на дизелово гориво от слънчогледово олио, посредством трансестерификация с метанол при ензимна катализа. Румънският институт търси търговско споразумение с техническа помощ с индустриален партньор, за да разработи, хомологизира и въведе новата технология в производство.

 

ГЕРМАНИЯ

TODE20131216001

Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

МСП произвежда и продава висококачествени термопластмаси, базирани на възобновими материали. Материалите могат да се обработват като синтетични термопластмаси посредством конвенционални машини за обработка на пластмаса, но също така имат положителните качества на естественото дърво. Материалите могат да се използват в много сектори (пакетиране, строителство, автомобилостроене). Компанията търси търговско споразумение с техническа помощ или техническо сътрудничество.

 

ИСПАНИЯ

11 ES 27F3 3NB5

http://een.ec.europa.eu/tools/services/PRO/Profile/Detail/113224f7-e25e-4677-ba35-b6d12f568d94?shid=32db25cb-726f-43b0-8b5f-7742d0935799">Виж пълния текст (EN)

Поискай адреса

Андалусийски университет е разработил иновативен производствен процес за дендритични структури, базиран на Bis (аминоалкил) карбоксиамиди. Изобретението се характеризира с висока структурна гъвкавост и е подходящо за много сфери на приложение, като например администрация на лекарства, гени и ваксини. Търсят се лицензионни споразумения с производители на китове за