ЯТПП

Начало Събития Ямболската търговско - промишлена палата получи лицензия да извършва професионално обучение

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Ямболската търговско - промишлена палата получи лицензия да извършва професионално обучение ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 22 Април 2009 19:07

Инициативата на Ямболска търговско – промишлена палата да създаде Център за професионално обучение бе подкрепена от 6 доказали се като успешно работещи Професионални гимназии в гр. Ямбол (техническата гимназия, гимназиите по икономика, земеделие, туризъм, строителство, лека промишленост) и от над 20 водещи фирми от Ямболска област, като “Риком” АД, “Дама Пика и Браун” ЕООД, “Котонс Индустри България” АД, “Ния стил” ЕООД, “Агротех Импекс - 98” АД и др.

37 са специалностите, по които ЦПО на ЯТПП ще извършва обучения с придобиване на професионална квалификация за подготовка на работници и служители, преквалификация, разширяване и повишаване на квалификацията, придобиване на степен на правоспособност, придобиване на сродна или втора квалификация, а също така и за начално професионално обучение с придобиване на квалификация по част от професията.

Направленията, в които ЦПО на ЯТПП ще извършва професионално обучение са от различни сектори на икономиката на страната, избрани са след направени проучвания и анализи от Палатата и след консултации с работодатели от региона.

Друг важен аспект на необходимостта от професионално обучение е свързан с членството на страната в ЕС, чиято стратегическа цел е създаването на най-конкурентоспособната в света, динамична, основана на знания икономика с повече и по-добри работни места и по-висока социална кохезия. В тази връзка и предлаганото професионално обучение от ЦПО на ЯТПП е ориентирано към осигуряване на правото на всеки български гражданин на продължаващо професионално обучение в контекста на ученето през целия живот.