ЯТПП

Начало

Реклама

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Бизнес-Седмица: ЕС – Кривото огледало ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 01 Февруари 2010 08:36

Европейския съюз и Европейската комисия са нещо като едно огромно криво огледало за България и нас българите.
Защо ?

Това впечатление се получава когато посетиш сърцето на Съюза в Брюксел, заквасен с многобройните наши представи, които са формирани тук в България, далече на югоизток от Брюксел. Когато имаш усещане формирано от медии и политици за нещо голямо, справедливо, кристално чисто и финансово могъщо. Нещо което може да решава всякакви въпроси и случки свързани с несправедливост, ред и законност, с достойнство, чрез утвърдените по света европейски ценности.

Продължение...
 
Бизнес – Седмица. Корупцията (… и Разврата) ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 16 Януари 2010 08:56

Преди около година, по повод на една кампания на Българския червен кръст за борба срещу СПИН /HIV-вируса/, Сливенския митрополит Йоаникий в свое интервю заяви: За да има успех в това начинание трябва да се борим не срещу СПИН-а, а срещу разврата. Тогава ще има бърз и сигурен успех.”
Корупцията и СПИН-а. Кое е общото?

Продължение...
 
Бизнес-Седмица. КРИЗАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 09 Януари 2010 08:52

КРИЗАТА
Вместо с „ДОБЪР ДЕН” вече втора година хората се поздравяват с „КАК СИ С КРИЗАТА”. Не, че не са живеели в социална и икономическа криза и преди това. Лицето на кризата отчайва хората твърде дълги години – пастелно сиво и тъжно. Някъде още откъм 80-те години все това се коментира. И преди Берлинската стена и след нея. Прекалено дълго. Кризата постепенно превърна България в мащеха.

Продължение...
 
Бизнес-Седмица - Рожден ден ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 05 Януари 2010 08:49

Тази седмица станахме 3-годишни пълноправни европейци – на ЕС. Повече от 300 000 българи европейци на ЕС прекосиха по Коледа и Нова година границата на България от и за чужбина само с лични карти. Никога не е било толкова свободно и активно движението през границата. Заедно с хората свободно през границата пътуваха и техните пари, техните професии, техния манталитет. Свободно пътуваше и изобилието от  стоки на огромния ЕС-пазар.

Продължение...
 
Бизнес-Седмица. Банкоматите - без пари по празниците ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Събота, 02 Януари 2010 08:30

Първата позитивна новина във втория ден на новата 2010 година е икономическа. Направи я председателя на Ямболската търговска палата – Стойчо Стойчев. Прогнозата е свързана с главоломното пазаруване по Коледните и Новогодишните празници. „Банкоматите в Ямбол останаха без пари по празниците – заяви той. Наложи се да ги презареждат по няколко пъти на ден.

Продължение...
 
Европа комуникира в Катарино ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 23 Ноември 2009 08:32

„Да комуникираме Европа заедно” бе мотото на провелата се в средата на ноември 2009 г. в Катарино Годишна координационна среща на европейските информационни мрежи в България. Като организация домакин на 2 европейски информационни мрежи, Ямболската търговско-промишлена палата имаше предимството да участва с експерти от Enterprise Europe Network и Europe Direct.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 71 72 73 74 75 76 77 78 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL