ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Visitors Counter
174887
TodayToday58
YesterdayYesterday102
This WeekThis Week160
This MonthThis Month2712
All DaysAll Days174887

Навигатор за Европа

Влизат в сила разпоредбите на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния сектор

Съгласно новите разпоредби, които влизат в сила , застрахователите в Европа ще трябва да прилагат за жените и мъжете еднакви цени за еднакви застрахователни продукти, без значение от пола. Това означава, че цените на застраховките биха могли да се покачат или да паднат в краткосрочен план за някои категории клиенти, като вероятно ще се изравнят с течение на времето.

продължава>

 

Комисията се допитва до обществеността по въпроса за неконвенционалните изкопаеми горива в Европа (като шистовия газ)

Европейската комисия провежда обществена консултация относно бъдещето на европейския добив на неконвенционални изкопаеми горива, например на шистов газ.Всички заинтересовани лица, организации и публични органи се приканват да споделят своите гледни точки относно възможностите и предизвикателствата, които съпътстват разработването на подобни проекти, както и относно най-добрите начини за справяне с набелязаните трудности.Крайният срок за представяне на становища е 20 март 2013 г. Консултацията е достъпна на всички 23 официални езика в ЕС.

продължава>

 

ЗАБРАНЕНИ СА АГРЕСИВНИ ТЪРГОВСКИ ПРАКТИКИ ВОДЕЩИ ДО ЗАБЛУЖДЕНИЕ

Тези практики са забранени, дори ако наложеният на потребителя разход е незначителен в сравнение със стойността на наградата или дори ако не носи никаква печалба на търговеца.
Правото на Съюза има за цел да защитава икономическите интереси на потребителите като забранява нелоялните търговски практики от страна на предприятията по отношение на потребителите.

Последна промяна ( Понеделник, 22 Октомври 2012 18:06 )

продължава>

 

МНОГО ЕВРОПЕЙЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ИЗЛОЖЕНИ НА ОПАСНИ ВЕЩЕСТВА ВЪВ ВЪЗДУХА

Над една трета от жителите на европейските градове са изложени на високи концентрации на прахови частици (ПЧ) във въздуха. Праховите частици са един от най-сериозните замърсители, които вредят на човешкото здраве, тъй като те проникват в чувствителни части на дихателната система. През последните десетилетия ЕС бележи успехи в намаляването на замърсителите във въздуха, които са източник на киселинно съдържание.

продължава>

 

ПО-ДОБРО ОСВЕДОМЯВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТНОСНО РИСКОВЕТЕ ОТ ГОЛЕМИ АВАРИИ

Нови разпоредби, чиято цел е да повишат осведомеността на гражданите на ЕС относно потенциалните заплахи, свързани с дейността на промишлени предприятия, които се намират в непосредствена близост до тях. Тези разпоредби са част от техническата актуализация на Директивата „Севезо".

продължава>

 

ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Комисията събира идеи как да помогне на пострадалите при пътни произшествия в чужбина
Около 130 милиона европейци планират да отидат на почивка в друга страна от Европейския съюз през тази година. Около три четвърти от тях ще използват поне веднъж лека кола или мотоциклет, за да стигнат до желаната дестинация. Някои от почиващите неизбежно ще бъдат въвлечени в пътнотранспортни произшествия по пътя или по време на ваканцията си.

продължава>

 

НОВИ ТАХОГРАФИ ПОМАГАТ СРЕЩУ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ

Въвеждането на по-ефективни устройства за запис в тежкотоварните превозни средства, както и подходящо оборудване за инспекторите, ще помогне да се осигури стриктно спазване на правилата за управление и почивка за водачите на камиони. Законодателната резолюция, приета от Европейския парламент с голямо мнозинство, ще направи пътищата по-безопасни за всички.

продължава>

 

В Брюксел започва „Зелена седмица“

Под мотото „Предизвикателството пред водата — всяка капка е важна“ днес започна най-голямата европейска конференция, посветена на околната среда. Тя се провежда в рамките на тазгодишното издание на Зелената седмица, посветено на водата, и ще включва тридневно обсъждане на свързани с водата въпроси с около 3000 участници. Заинтересовани страни, неправителствени организации, представители на държавните администрации и служители на ЕС ще търсят решения на основни проблеми в областта на водните ресурси, например гарантирането на запасите от вода с добро качество на фона на бързото нарастване на населението и все по-ярко изразените изменения на климата.

продължава>

 

Използване на автомобил в чужбина – по-малко формалности при регистрация

ЕС предлага опростяване на правилата за регистриране на автомобили, независимо дали прекарвате част от годината в друга страна или използвате служебен автомобил, регистриран извън страната, в която живеете.
ЗА КАКВО СТАВА ДУМА?

продължава>

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер