ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
174893
TodayToday64
YesterdayYesterday102
This WeekThis Week166
This MonthThis Month2718
All DaysAll Days174893

Европа Директно

ПРИЕТА Е НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ: БЪЛГАРИЯ 2020

Към 2020 г. България трябва да бъде държава с конкурентоспособна икономика, която осигурява условия за пълноценна социална, творческа и професионална реализация на личността чрез интелигентен, устойчив, приобщаващ и териториално балансиран икономически растеж. Това е визията в Националната програма за развитие: България 2020.

продължава>

 

Стартира изпълнението на проекти по Втората покана за набиране на предложения по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция

 

На официална церемония в Хасково, на 14.12.2012, Ямболска търговско-промишлена палата официално получи договор за изпълнението на проект по Втора покана за набиране на предложения по Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Турция. Проекта е с име- ИКОНОМИЧЕСКА ЕКО ЕНЕРГИЙНА СТРАТЕГИЯ –   икономическо развитие чрез енергиен и екологичен просперитет”, приоритетна ос 1

продължава>

 

ЕС предотвратява кризата с финансирането на програмата „Еразъм“

Настоящите и бъдещите студенти, участващи в програмата „Еразъм“, могат да бъдат спокойни: държавите членки и Европейският парламент предотвратиха кризата с финансирането, която застрашаваше изпълнението на популярната програма за обмен, след като постигнаха в последния момент споразумение, с което на ЕС се дава възможност да покрие недостига в бюджета за 2012 г. и така да премахне несигурността относно финансирането за 2013 г. Благодарение на споразумението Комисията ще е в състояние да предостави около 280 000 стипендии на студенти по „Еразъм“ през академичната 2013—2014 година.

продължава>

 

Списък със задачите в областта на цифровите технологии: новите приоритети за периода 2013 — 2014 г.

Европейската комисия прие седем нови приоритета в областта на цифровата икономика и цифровото общество. Цифровата икономика се разраства седем пъти по-бързо в сравнение с останалите икономически отрасли, но понастоящем потенциалът не може да се разгърне поради нехомогенната общоевропейска рамка на политиките. Представените днес приоритети са изготвени вследствие на цялостен преглед на политиката и чрез тях се поставя нов акцент върху тези елементи от първоначалната Програма в областта на цифровите технологии за Европа от 2010 г., които имат най-голям преобразуващ потенциал.

продължава>

 

ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ПРИ ТРАНСПОРТИРАНЕ НА ЖИВОТНИ, ЗАСИЛЕНИ САНКЦИИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ

Все повече животни се транспортират в ЕС при лоши условия. Решението е: правилно прилагане на съществуващите правила, осъществяване на проверки на място и налагане на по-строги санкции за нарушителите, заявиха евродепутатите в резолюция, приета в сряда. За да се избегне транспортирането на дълги разстояния до кланиците, ЕС трябва да предложи използването на местните кланици и да обмисли налагането на осемчасово ограничение при транспортирането на животни за клане.

продължава>

 

ПАРЛАМЕНТЪТ ОДОБРИ БЮДЖЕТНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА 2012 Г. И 2013 Г.

Шест милиарда евро за изплащане на задължения през 2012 г., приоритет за растеж и работни места в бюджета за следващата година и стратегия за справяне с платежен дефицит през 2013 г. — това са основните елементи на бюджетния пакет, официално приети от Европейския парламент.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 10 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер