ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
155820
TodayToday29
YesterdayYesterday41
This WeekThis Week70
This MonthThis Month978
All DaysAll Days155820

Европа Директно

ПО-ДОБРО ОСВЕДОМЯВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТНОСНО РИСКОВЕТЕ ОТ ГОЛЕМИ АВАРИИ

Нови разпоредби, чиято цел е да повишат осведомеността на гражданите на ЕС относно потенциалните заплахи, свързани с дейността на промишлени предприятия, които се намират в непосредствена близост до тях. Тези разпоредби са част от техническата актуализация на Директивата „Севезо".

продължава>

 

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА БЕЗГРИЖНО ЛЯТО

Пътувайки на територията на Европейския съюз или отвъд границите му, идва моментът да си припомним някои съвети, свързани с пътуването, които е добре да се знаят от всеки европейски гражданин. Независимо дали се касае за наличието на здравна осигуровка, за разрешаването на спорове с туроператор или за пътуване с Вашия домашен любимец, тези съвети дават полезна информация за различните насоки, в които работи ЕС, за да подпомогне и окаже нужната закрила на пътниците в ЕС.

продължава>

 

ЗАЩИТА НА МАЛКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ (ПКИПЦК)

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА?
ПКИПЦК са европейски взаимни фондове, в които са вложени около 75 % от всички колективни инвестиции на малки инвеститори в Европа.
В момента в правилата на ЕС за ПКИПЦК има 3 основни проблема:
1. Правната защита за инвеститорите в ПКИПЦК е твърде различна в различните страни.

продължава>

 

ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Комисията събира идеи как да помогне на пострадалите при пътни произшествия в чужбина
Около 130 милиона европейци планират да отидат на почивка в друга страна от Европейския съюз през тази година. Около три четвърти от тях ще използват поне веднъж лека кола или мотоциклет, за да стигнат до желаната дестинация. Някои от почиващите неизбежно ще бъдат въвлечени в пътнотранспортни произшествия по пътя или по време на ваканцията си.

продължава>

 

Фотоконкурс „Европа в моя регион“

Искате ли да спечелите цифров фотоапарат на стойност до 1000 EUR плюс пътуване за двама до Брюксел? Участвайте във фотоконкурса „Европа в моя регион" това лято! Конкурсът ще се проведе на страницата на Европейската комисия във Facebook. Участниците ще трябва да представят снимки в две категории

продължава>

 

ЕК прехвърля 600 млн. лв. от мерки със слаб интерес към три от най-желаните мерки по Програмата за развитие на селските райони

EK е одобрила прехвърлянето на 600 млн. лв. от мерки със слаб интерес към три от най-желаните мерки по Програмата за развитие на селските райони, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от пресслужбата на МЗХ. Това са мярка 112, насочена към младите фермери, 121 - за модернизиране на земеделските стопанства и 321 - за предоставяне на основни услуги за населението в селските райони.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 13 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер