ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
174886
TodayToday57
YesterdayYesterday102
This WeekThis Week159
This MonthThis Month2711
All DaysAll Days174886

Европа Директно

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА 2012 - „ДВИЖЕНИЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА“

Стотици европейски градове ще участват в 11-то издание на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2012 г. Гражданите са поканени да участват в дейности за насърчаване на алтернативните видове транспорт и намаляване на използването на лични автомобили.Темата на тази година, „Движение в правилната посока“, има за цел да повиши осведомеността за плановете за устойчива градска мобилност и да ангажира гражданите и местните заинтересовани страни по-добре в процеса на планиране.

продължава>

 

ЗАСТАРЯВАНЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ЕС В СЕКТОРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Над 40 % от учителите в средните училища на пет държави от ЕС (Австрия, Естония, Нидерландия, Чешката република и Швеция) са на възраст 50 години или повече, като в Германия и Италия техният дял е още по-висок - повече от 50 %.Проблем също е неравностойното участие на половете:според доклада сред постъпилите да следват в ЕС жените са с почти една трета повече от мъжете.

продължава>

 

Комисията настоятелно приканва държавите членки да признават уменията, придобити извън училището и университета

В рамките на стратегията си за създаване на работни места и за растеж, Европейската комисия даде началото на инициатива за стимулиране на признаването на уменията и компетентностите, придобити извън училището или университета. Предложението на Комисията има за цел да разшири възможностите за намиране на работа, по-специално за безработните млади хора и за хората, които нямат почти никаква формална квалификация, като например по-възрастните и нискоквалифицираните работници.

продължава>

 

Реч на Председателя Барозу, произнесена на церемонията по откриването на втори метродиаметър на Софийското метро

Дами и господа,
За мен е удоволствие да бъда тук с вас за откриването на новата отсечка на софийското метро.
Завършването на линията на софийското метро е нещо повече от придвижване от точка А до точка Б. Това показва, че София е динамичен и модерен град с желание да инвестира в своето бъдеще и своята конкурентоспособност, в околната среда и жителите си.

продължава>

 

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ НА 31 АВГУСТ 2012 Г.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще бъде на официално посещение в България на 31 август 2012 г. Той ще участва в церемонията за официалното откриване на втората линия на софийското метро, която е построена с подкрепа от Европейските структурни фондове. Председателят на ЕК, заедно с министър-председателя на България Бойко Борисов и други официални лица, ще открият няколко от новите метро станции.

продължава>

 

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО 2012

На 21 Септември ще бъде честван Европейският Ден на Сътрудничеството 2012 (European Cooperation Day 2012) в цяла Европа и в съседните държави!
Почти 40 страни ще участват, за да отпразнуват сътрудничеството и изграждането на мостове между местните общности от двете страни на всяка граница в Европа.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 7 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер