ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
155822
TodayToday31
YesterdayYesterday41
This WeekThis Week72
This MonthThis Month980
All DaysAll Days155822

Европа Директно

Визовата политика – стимул за икономически растеж в ЕС

Днес Комисията прие съобщение по стратегически въпрос — по какъв начин прилагането и развитието на общата визова политика биха могли да допринесат за растежа на ЕС, улеснявайки възможностите за пътуване за граждани от трети държави, желаещи да посетят ЕС.

Осигурявайки общо 18,8 милиона работни места през 2011 г., туристическият отрасъл се превърна в един от най-големите източници на заетост в Европейския съюз и в основен двигател за икономически растеж и развитие. През 2011 г. чуждестранните посетители са похарчили 330,44 милиарда евро. Според последните прогнози тези цифри вероятно ще се увеличат на 20,4 милиона работни места и 427,31 милиарда евро през 2022 г.

продължава>

 

Близо 3 млрд. лева годишно струват на икономиката младите българи, които не работат и не учат

През 2011г. България е изгубила поне 2.4-2.8 милиарда лева заради младите хора, които не работят или не участват в образование или обучение. (В света за тази група вече се наложи съкращението NEET). Българските NEET са 24.6% от възрастовата група между 15 и 29 години. Загубите за икономиката под формата на поети от бюджета плащания и помощи, както и от нереализирана продукция са около 3-3.5 процента от БВП.

продължава>

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО- ЯМБОЛ ИЗНЕСЕ ОТКРИТ УРОК В МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМАНЗИЯ „ АТАНАС РАДЕВ”-ЯМБОЛ НА ЕВРОПЕЙСКА ТЕМАТИКА

В навечерието на Деня на будителите представители на Информационен център „Европа Директно-Ямбол” към Ямболска търговско-промишлена палата гостуваха в учебен час по „Свят и личност” с участието на повече от 60 ученици от елитната Математическа гиманзия „ Атанас Радев” в гр. Ямбол. Експертите запознаха подробно учениците с основните дейности на центъра „Европа Директно-Ямбол” и предоставиха стотици издания, плакати и брошури на всички заинтересовани ученици и преподаватели.

продължава>

 

Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Санди

С притеснение следя опустошителното преминаване на урагана Санди през американските щати Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът и Вирджиния. Натъжена съм от жертвите и разрушенията, които бурята причинява по пътя си. Бих искала да изразя съчувствието си към всички американци и особено към семействата, загубили свои членове по време на бедствието.
Европейският център за наблюдение и информация продължава да наблюдава движението на урагана.

продължава>

 

ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА ГРАЖДАНИТЕ

Европейският парламент гласува във вторник определянето на 2013 г. за Европейската година на гражданите, с цел увеличаване на осведомеността за правата, свързани с европейското гражданство. През цялата година ще бъдат организирани събития с образователна цел за гражданите, които възнамеряват да учат, да работят, да започнат свой бизнес или да получават пенсията си в друга държава членка.

продължава>

 

БЮДЖЕТ 2013: ПО-МАЛКО СЪКРАЩЕНИЯ И ПОВЕЧЕ ИНВЕСТИЦИИ В РАСТЕЖ И РАБОТНИ МЕСТА

За да може ЕС да плати сметките през 2013 г., направените от Съвета съкращения към предложението на Европейската комисия трябва да бъдат отхвърлени, заявиха от Европейския парламент по време на гласуване. Възстановяването на финансирането на плащанията през 2013 г. ще помогне за предпазване на популярни програми като „Еразмус Мундус“ и Социалния фонд от недостиг на средства за нормалното им функциониране, както се случи тази година.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 8 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер