ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
174886
TodayToday57
YesterdayYesterday102
This WeekThis Week159
This MonthThis Month2711
All DaysAll Days174886

Европа Директно

„Европа директно – Ямбол” представи българските центрове в Tранс-европейска работна среща за коопериране с другите европейски мрежи на ЕС в Будапеща

В периода 20-21 Ноември 2012, Даниела Илчева - представител на Европа-Директно Ямбол, взе участие в работната група към Европейската Комисия - Транс европейска работна група - “ Европа Директно центрове – Съвместни дейности с другите европейски информационни мрежи / Co-operation activities with other EC networks/ ”, създадена по инициативи на ГД „Комуникации” на Комисията в Брюксел.

продължава>

 

Жените в управителните съвети: комисията предлага цел за представителството от 40%

Европейската комисия предприе действия, за да премахне стъкления таван, който продължава да препречва достъпа на талантливи жени до висши ръководни длъжности в най-големите европейски предприятия. Комисията предложи законодателство, чиято цел е по-слабо представеният пол да заема 40 % от длъжностите с неизпълнителни правомощия в управителните съвети на дружествата, допуснати до борсова търговия, с изключение на малките и средните предприятия.

продължава>

 

Комисията представя варианти за реформиране на европейския пазар на права за емисии на СО2

Европейската комисия предприема две важни стъпки за справяне с нарастващия дисбаланс между търсенето и предлагането на квоти за емисии в Схемата на ЕС за търговия с емисии (СТЕ на ЕС).Като непосредствена първа стъпка за справяне с бързото натрупване на излишък от квоти за емисии, Комисията направи официално предложение да се преразгледа времевия профил на търговете и да се отложат (за края на периода) продажбите на търг на 900 млн. квоти през започващата догодина трета фаза на СТЕ на ЕС.Комисията също така прие днес доклад за състоянието на европейския пазар на права за емисии на СО2, в който е представен спектър от възможни структурни мерки, които могат да бъдат предприети за справяне с излишъка.

продължава>

 

Известни личности от Европа призовават европейските лидери да подкрепят „ЕРАЗЪМ”

Повече от 100 известни личности от Европа от сферата на образованието, изкуството, литературата, икономиката, философията и спорта подписаха отворено писмо до държавните и правителствените ръководители на държавите от ЕС в подкрепа на програмата за обмен на студенти „Еразъм“. Инициативата e подписана от редица представители на всички държави?членки на ЕС, сред които испанският филмов режисьор Педро Алмодовар, президентът на футболен клуб „Барселона“ Сандро Росел, носителят на Нобелова награда проф. Кристофър Писаридес, както и няколко олимпийски шампиони.

продължава>

 

Есенна прогноза за периода 2012 – 2012 г.: Пътят пред нас остава труден

Краткосрочните перспективи пред икономиката на ЕС сочат, че тя остава уязвима, но се очаква постепенно завръщане към растеж на БВП през 2013 г. и допълнително засилване през 2014 г.
За 2012 г. се прогнозира свиване на БВП с 0,3 % в ЕС и с 0,4% на годишна основа в еврозоната.Растежът на БВП през 2013 г. се очаква да бъде 0,4% в ЕС и 0,1% в еврозоната.Безработицата в ЕС се очаква да остане на много високо равнище.

продължава>

 

CARS – 2020 – За силна, конкурентноспособна и устойчива европейска автомобилна промишленост

Автомобилната промишленост е жизненоважна за създаването на работни места в Европа и за нейното благоденствие с оглед на 12-те милиона работни места, свързани с отрасъла.ЕС трябва да запази световното ниво на своята автомобилна промишленост, като произвежда най-качествените в световен мащаб енергийноефективни и безопасни превозни средства и осигурява висококвалифицирани работни места за милиони хора.За да може това да се случи, Европейската комисия предложи CARS 2020 ? план за действие, насочен към укрепване на конкурентоспособността и устойчивостта на тази промишленост във времето до 2020 г.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 16 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер