ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
155820
TodayToday29
YesterdayYesterday41
This WeekThis Week70
This MonthThis Month978
All DaysAll Days155820

Европа Директно

Парламентът прие условията за придобиване на българско гражданство от чуждестранните инвеститори

Чуждестранен инвеститор ще може да придобие българско гражданство, ако пребивава постоянно поне от една година и е вложил не по-малко от 1 милион лева в капитала на българско търговско дружество, което изпълнява приоритетен инвестиционен проект. Това решиха депутатите с окончателно приетите промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

продължава>

 

Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарност между поколенията – заключителна конференция

Заключителната национална конференция по Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012 в България се състя на 4 декември 2012 г., от 9:30 часа, в хотел „Шератон София хотел Балкан” (зала „Сердика”).

продължава>

 

Европейската комисия предлага правила, за да станат уебсайтовете на държавните органи достъпни за всички

Над 100 милиона граждани на ЕС ще могат по-лесно да ползват обществени услуги чрез интернет, за да търсят работа, регистрират автомобил, подадат данъчна декларация или заявление за издаване на паспорт или на свидетелство за управление на МПС благодарение на новите правила, предложени от Европейската комисия днес, в Международния ден на хората с увреждания.

продължава>

 

Важна е Европа, важен си ти – участвай в дебата! – 2013 г. е „Европейска година на гражданите”

2013 г. е определена официално за „Европейска година на гражданите“. 20 години след въвеждането на гражданството на ЕС, акцентът през годината ще бъде поставен както върху това, което вече е постигнато в полза на гражданите, така и върху намирането на отговор на техните очаквания за бъдещето. Решението на Европейския парламент и на Съвета по предложението на Европейската комисия бе публикувано в Официален вестник. В течение на цялата Европейска година различни мероприятия ще разясняват как хората могат да се ползват директно от европейските си права и какви политики и програми съществуват. Европейската година ще стимулира и дебат с гражданите в цяла Европа относно това как трябва да изглежда Европейският съюз в бъдеще и какви реформи са необходими за подобряване на ежедневието на гражданите.

продължава>

 

Комисията усъвършенства EURES – мрежата за професионална мобилност

Европейската комисия прие решение за модернизирането и усъвършенстването на EURES, мрежата за търсене на работни места в целия ЕС. Решението ще спомогне за повишаване на мобилността на работещите към други държави членки и ще прокара пътя към истински европейски пазар на труда. Целта на реформите на EURES е търсещите работа да могат по-лесно да влизат в контакт с работодатели, които се нуждаят от специфични умения, търсенето на работа да може да се фокусира върху сектори и професии, в които не достигат квалифицирани работници, а специализираните програми за мобилност на младите хора да получат подкрепа от мрежата.

продължава>

 

Нов шанс за природата в Европа

Близо 25 000 km2 ценни естествени площи бяха добавени към „Натура 2000“. Тази мрежа от защитени територии е основният инструмент на ЕС в борбата за съхраняване на богатото биологично разнообразие в Европа. Европейската комисия вече официално одобри включването в мрежата на 235 нови територии, които държавите членки предложиха за признаване като „зони от значение за Общността“ и в рамките на шест години ще трябва да въведат необходимите мерки за тяхната защита.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 4 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер