ПРОГРАМИ И КОНКУРСИ
Login FormVisitors Counter
163365
TodayToday85
YesterdayYesterday91
This WeekThis Week646
This MonthThis Month2079
All DaysAll Days163365

Европа Директно

ПРАВИЛАТА ЗА НАЗЕМНИТЕ УСЛУГИ НА ЛЕТИЩАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО РАЗГЛЕДАНИ

Нови правила за по-добрата защита на гражданите, живеещи в околностите на летищата срещу шума на самолетите и по-гъвкаво и ефективно разпределение на слотовете за излитане и кацане бяха одобрени от депутатите в сряда. Предложението за увеличаването на конкуренцията между доставчиците на наземни услуги на ключовите летища бе върнато на комисията за транспорт за допълнително обсъждане относно възможностите за подобряване на ефикасността на летищните услуги.

продължава>

 

„ОТ ВОЙНАТА ДО МИРА – ЕВРОПЕЙСКА ПРИКАЗКА“

Обръщение от Херман ван Ромпьой, председател на Европейския съвет, и Жозе Мануел Дурау Барозу, председател на Европейската комисия

Ваши Величества,
Ваши Височества,
Госпожи и господа държавни и правителствени ръководители,
Госпожи и господа членове на норвежкия Нобелов комитет,
Ваши Превъзходителства,
Дами и господа,
Със смирение и благодарност сме застанали заедно тук, за да приемем тази награда от името на Европейския съюз.
Във времена на несигурност този ден напомня на хората в цяла Европа и по света основната цел на Съюза: да развива братството между европейските народи – сега и в бъдеще.
За това работим днес.

продължава>

 

ЕС предупреждава да внимаваме за неравноправни клаузи при покупката на игри, книги, видеофилми или музика по интернет

Европейската комисия публикува резултатите от проверка, извършена в целия ЕС, на уебсайтовете за продажба на игри, книги, видеофилми и музика, които могат да бъдат изтеглени на компютър или на мобилно устройство — съвсем навреме за празниците и сезона на подаръците. Данните сочат, че над 75 % от тези уебсайтове изглежда не спазват правилата за защита на потребителите.

продължава>

 

Въпреки кризата, водещите предприятия в ЕС продължават да инвестират в иновации

В условията на непреодоляната икономическа и финансова криза големите дружества със седалище в ЕС продължават да разчитат на научноизследователската и развойната дейност (НИРД), за да поддържат висока конкурентоспособност. Те са повишили инвестициите си в НИРД с 8,9 % през 2011 г. в сравнение с увеличението от 6,1 % през 2010 г. С това повишение европейските дружества почти се изравняват с предприятията от САЩ (прираст 9 %), надхвърлят средния световен прираст (7,6 %) и значително изпреварват японските предприятия (прираст 1,7 %).

продължава>

 

Европа Директно-Ямбол чества празника на ОУ „Николай Петрини” с много европейски подаръци

Съвсем предколедно, на 4.12.2012 Европа Директно- Ямбол, чества 23-тата годишнина от създаването на ОУ „Николай Петрини" заедно с неговите възпитаници. Над 200 учника взеха участие в организирания концерт, който продължи повече от 2 часа, а след това всеки един от тях бе награден с ученически дневник и материали от Европа Директно-Ямбол. В училището бе организиран и много цветен и интересен Европейки кът, където ученици от различни възрастови групи имат шанс да намерят материали, които са достъпни и интересни за тях. Предоставени бяха издания на български, английски и френски език за паралелките със засилено езиково обучение.

продължава>

 

София е с най-малко Евро на човек от еврофондовете в България

Най-много средства по линия на еврофондовете на човек са получили в област Габрово - близо 310 евро за 2011 г., а най-малко в област София-град - малко над 20 евро за 2011 г. Това стана ясно в НС от доклада на председателя на комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете Моника Панайотова по време на представяне, обсъждане и приемане на документа за управление на средствата от ЕС в Република България.

продължава>

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета
Знаете ли правата си като граждани на ЕС?
 
Запознати ли сте с Договора от Лисабон?
 
Who's Online
В момента има 10 посетителя в сайта
Полезни връзки
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер